Recensie: Meisje A – Abigail Dean

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik een verrassingspakket van het boek Meisje A van Abigail Dean. De lat werd direct hoog gelegd door de woorden: ‘Debuut van 2021’ en ‘Het bepalende boek van dit decennium’. In mijn recensie vertel ik je of de verwachtingen werden waargemaakt. Lees je mee?

Het verhaal van Meisje A

Hier gaat ‘Meisje A’ over:

Lex Gracie wil niet aan haar familie denken. Ze wil niet herinnerd worden aan haar ouderlijk huis of aan haar bijnaam: ‘Meisje A’, het kind dat ontsnapte. Wanneer haar moeder in de gevangenis overlijdt en het familiehuis nalaat aan haar kinderen, kan Lex het verleden niet langer negeren. Samen met haar zusje Evie besluit ze de horrorwoning uit hun jeugd om te toveren tot iets positiefs. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar broers en zussen – en de jeugd die ze deelden.

Mijn mening

‘Meisje A’ heeft een bijzondere cover. Hij valt in ieder geval op door de grote ‘A’ en de gekozen kleuren. Het geeft het boek ook iets onheilspellends.

Het verhaal van Lex Gracie en haar familie is schrijnend. Het is tragisch. Althans de gebeurtenissen zijn tragisch. Soms worden de gebeurtenissen heel vlak verteld en daardoor werd ik niet geraakt. Er werden geen emoties bij me opgeroepen, terwijl dat wel zou moeten als je de gebeurtenissen zou lezen. Het kwam niet goed tot zijn recht. Ik had soms ook het idee dat ik informatie miste. Hierdoor raakte ik uit mijn concentratie.

Van Lexie Gracie kreeg ik bijna geen hoogte. Toch is ze wel een prikkelend personage. Ze maakt je nieuwsgierig. Mysterieus is misschien een woord dat haar omschrijft.

Het verhaal bevat een groot aantal flashbacks. Soms gaf dit extra informatie, maar soms raakte ik hierdoor de weg kwijt. Ik vroeg me soms af wat ik aan het lezen was.

Ik ben helaas niet zo enthousiast, jammer, want de flaptekst en de kritieken waren zo veelbelovend. Misschien werden hierdoor mijn verwachtingen heel hoog.

Meisje A is schrijnend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Meisje A

Auteur: Abigail Dean
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402706390 
ISBN e-book: 9789402760293 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge