Recensie: Met de Franse slag – Joëlla van der Breggen

Cover van Loft Books

Van Loft Books kreeg ik het e-book Met de Franse slag van Joëlla van der Breggen. Een heerlijke feelgood waar ik je graag meer over vertel. Lees je mee?

Het verhaal van Met de Franse slag

De inspirerende feelgoodroman Met de Franse slag’ van Joëlla van der Breggen vertelt het verhaal van chef-kok Francien, die na een grote levensverandering haar droom najaagt. In de feelgoodroman Met de Franse slag van Joëlla van der Breggen volgen we Francien, ooit was zij een veelbelovende chef-kok maar nu kookt ze alleen nog in haar eigen keuken. Jaren geleden koos ze voor een baan in een horecagroothandel om werken en de zorg voor haar zoon Max te kunnen combineren. Wel ontwikkelt ze nog met veel plezier de lekkerste gerechten voor My Way, het restaurant van haar en haar man Thomas. Nu Max ouder en zelfstandiger is, wil Francien weer echt aan de slag als kok. Thomas wil hier niets van weten en als hij besluit hun restaurant naar een Michelinster te leiden, schuift hij haar inbreng steeds meer aan de kant. Dan ontdekt Francien een goedbewaard geheim en kan ze niet anders dan het heft in eigen hand nemen. Lukt het haar om uit Thomas’ schaduw te treden?

Mijn mening

‘Met de Franse slag’ heeft zo’n schattige voorkant. Het doet me ergens denken aan een knus kerstkaartje. De sfeer in het verhaal is ook heel gezellig, knus en gemoedelijk. De titel is mooi gevonden. Ik vind het een mooie knipoog naar het spreekwoord/gezegde.

De stijl van Joëlla van der Breggen is fijn. Het leest heel fijn. Het verhaal is een beetje kabbelend en miste vaart. Hierdoor kan het zijn dat je even moet doorbijten. Ik had dat gevoel echter helemaal niet. Ik vond het iets gezelligs hebben. Het paste bij de sfeer in het verhaal.

Daarnaast is het verhaal een beetje voorspelbaar. Toch vond ik het een heerlijk verhaal. Het is echt een lekkere feelgood.

De personages in ‘Met de Franse slag’ zijn zo leuk! Het zijn hele herkenbare personages voor de lezer. Het zouden je buren kunnen zijn. Ze zijn mooi uitgewerkt en er zit niet te veel poespas bij. Ik heb genoten van de personages en het verhaal. Ik ben benieuwd naar meer van Joëlla van der Breggen.

Met de Franse slag is een heerlijke feelgood!

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Met de Franse slag

Auteur: Joëlla van der Breggen
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047206477 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge