Recensie: Mijn kartonnen broer – Ronald van den Broek

Mijn kartonnen broer

Van Uitgeverij Palmslag kreeg ik het boek Mijn kartonnen broer van Ronald van den Broek. Ik vroeg het boek aan, omdat ik nieuwsgierig was naar het verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Mijn kartonnen broer

‘Mijn kartonnen broer’ gaat over de Rotterdamse Mila van Efferen. Haar leven wordt op zijn kop gezet wanneer ze een rouwkaart krijgt. Ze heeft geen idee wie de gestorvene is, maar ze gaat toch naar de begrafenis. De zaak neemt dan een onverwachte wending. De overledene heeft een briefje met opdrachten voor haar achtergelaten. Bij het afwerken van de lijst ontrafelt zich een mysterie. Samen met een bevriende journalist staat Mila tegenover grootmachten die niets en niemand schuwen om hun wereldschokkende missie te volbrengen.

Mijn mening

De cover is opvallend door het lettertype. Ik vind het tof, maar je moet hier echt van houden.

Het verhaal begint met veel vaart en er zit direct actie in het verhaal. Toch valt het na een tijdje stil en mis je de actie van het begin. De onverwachte kleine dingetjes, zoals een wending of een verwijzing, zijn subtiel en maken het gebrek aan vaart goed.

De titel is heel mooi gevonden en je komt op een mooie manier achter de betekenis van de titel. Het is verrassend. (Meer zeg ik niet!)

In het begin moet je even wennen aan Mila. Haar manier van doen irriteerde me. Ze maakt wel een mooie groei door in het verhaal. Door haar achtergrond leer je haar kennen en wordt ze menselijker.

Het einde is heel verrassend. Dit einde vond ik heel origineel en had ik niet verwacht bij het verhaal.

‘Mijn kartonnen broer’ deed me soms denken aan de boeken van Dan Brown (De Da Vinci Code). Het lijstje en het gepuzzel is heel erg leuk. Je wilt het mysterie ontrafelen.

Mijn kartonnen broer is spannend. De titel is goed gevonden!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Palmslag voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Mijn kartonnen broer – Ronald van den Broek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge