Recensie: Mindhacking voor teams – Ronald van Aggelen

Vandaag een recensie van een ander soort boek. Van Futuro Uitgevers kreeg ik het boek Mindhacking voor teams van Ronald van Aggelen. In deze recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van Mindhacking voor teams

‘Mindhacking voor teams’ gaat over het werken in teams. Dit boek gaat over het vergroten van invloed van teams en teamleden. Hoe kunnen teamleden effectiever samenwerken en hoe kan men het gedrag beïnvloeden door mindhacking-technieken. Er worden acht karikaturen van teamleden beschreven om teamdynamiek te illustreren.

Mijn mening

‘Mindhacking voor teams’ is een boek met een praktische stijl. Je kunt eigenlijk direct aan de slag met je team. Daarnaast heeft Ronald van Aggelen een droge humor en die maakt het onderwerp luchtiger. Het boek bevat duidelijke praktische voorbeelden. Je gaat automatisch bij jezelf na welke karikatuur je bent. De lezer zal zich herkennen in één van de karikaturen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. De stof wordt daardoor tastbaar.

‘Mindhacking’ had ik niet gelezen, maar dit hoefde ook niet. Er zit een goede terugblik op boek 1 in. Je krijgt in een vogelvlucht alle informatie uit ‘Mindhacking’ en je kunt direct aan de slag met boek twee.

Ik vind de cover grappig. De muizen maken het speels. Toch vind ik het minder goed passen bij het boek. Het spreekt me minder aan. De vormgeving van de epub (die ik kreeg opgestuurd) viel een beetje tegen. Ik denk dat het boek beter tot zijn recht komt als papieren variant. Je ziet dan beter de vormgeving.

Ronald van Aggelen gebruikt duidelijke en herkenbare metaforen uit de sportwereld. Deze spreken tot de verbeelding van de lezer. Het maakt het onderwerp tastbaarder.

Mindhacking voor teams is een praktisch boek. Je kunt direct aan de slag! De droge humor van Ronald van Aggelen maken het onderwerp luchtiger!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge