Recensie: Mus – Kristof Desmet

MusVan uitgeverij LetterRijn kreeg ik het boek Mus van Kristof Desmet opgestuurd. In de Veronique Verwacht van juni besprak ik het boek al. Ik was heel benieuwd naar het verhaal! In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal

“Mus” gaat over het meisje Mus. Ze baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Haar moeder, lerares, begint een relatie met een collega. De Kwal, de nieuwe vriend van haar moeder, is een van de vervelendste leerkrachten van de school. Samen met Brix, haar broer, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen… Heiligt het doel alle middelen?

Mijn mening

De voorkant heeft een kwetsbare uitstraling en het past heel mooi bij het verhaal.

In het begin moet ik wennen aan de hoofdpersoon. Aan de ene kant begrijp je Mus heel goed, maar aan de andere kant kun je haar niet duiden. Soms wekt ze mijn irritatie op en soms leef ik juist met haar mee. Naarmate het verhaal vordert, maakt Mus een hele mooie groei door. Die ontwikkeling is fantastisch beschreven.

De pagina’s glijden door je vingers. Kristof Desmet heeft zich goed ingeleefd in de belevingswereld van Mus. Sommige gedachten van Mus lieten me hardop lachen.

Het verhaal is herkenbaar voor kinderen en jongeren van gescheiden ouders. In het verhaal zit heel veel gevoel. Je voelt de wanhoop, het verdriet en de pijn van Mus. Deze gevoelens raken de lezer.

Mus is een verhaal dat de lezer raakt.

Liefs,

Veronique

*Bedankt LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge