Recensie: Nieuwe geheimen van de notaris – Johan Nebbeling

Van Uitgeverij Haystack kreeg ik Nieuwe geheimen van de notaris van Johan Nebbeling. Het is een verhalenbundel over waargebeurde verhalen uit de spreekkamer van een notaris. Ik vertel je graag meer over deze bundel. Lees je mee?

Het verhaal van Nieuwe geheimen van de notaris

De verhalen uit de spreekkamer van de notaris hebben een gevoelige snaar geraakt. Dit vervolg op ‘Het geheim van de notaris’ bevat nieuwe verhalen, en nieuwe geheimen.

Elk verhaal in dit boek is waargebeurd, maar daarom niet minder indrukwekkend. De menselijke natuur wordt opnieuw feilloos geportretteerd in deze unieke bundeling verhalen. Lees hoe een stel kinderen hun stiefmoeder onder druk zet om haar de laatste spaarcenten afhandig te maken. Hoe een timide vijftiger worstelt met het bloedgeld dat hij van de kerk krijgt na het misbruik door de kapelaan. Ontdek waarom de klusjesman alle bezittingen van tante krijgt, en de schoonzoon niets van de miljoenen van moeder.

Mijn mening

‘Nieuwe geheimen van de notaris’ is een mooie verhalenbundel met veel verschillende ervaringen. Het zijn de perfecte korte verhalen voor het slapengaan. Bij mij lag het boek daarom op mijn nachtkastje.

Ik snap dat een notaris geen partij kan en mag kiezen, maar toch miste ik soms een persoonlijk tintje van de notaris in de verhalen. Het is soms erg onpersoonlijk vanuit de notaris en het kan hierdoor vlak ogen. Terwijl de verhalen soms erg schrijnend zijn. Ik miste balans tussen het gevoel van de notaris en de situaties.

De opmaak van het boek vind ik erg mooi. Ik moest wel even wennen aan de grootte van het lettertype, maar dat is een kwestie van smaak (of mijn slechte ogen).

Deze verhalenbundel laat een breed scala aan kwesties zien. Sommige verhalen lieten mijn mond openvallen. Hoe kunnen mensen zo zijn? Je krijgt een heel breed beeld van het werk van een notaris.

Nieuwe geheimen van de notaris laat een breed scala aan ervaringen van een notaris zien!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Haystack voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Nieuwe geheimen van de notaris

Auteur: Johan Nebbeling
Uitgever: Uitgeverij Haystack
ISBN paperback: 9789461264497 
ISBN E-book: 9789461264565 

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe recensies en andere blogposts in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge