Recensie: Noblesse Oblige – Leonardo Pisano

Leonardo Pisano - Noblesse ObligeVan uitgeverij Ambilicious mocht ik het boek Noblesse Oblige van Leonardo Pisano lezen. De voorkant is sober en bestaat uit het schilderij De Zeven Hoofdzonden van schilder Jeroen Bosch. Ik was benieuwd naar de link tussen het schilderij op de voorkant en het verhaal Noblesse Oblige.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Lodewijk van Loosduyne. Hij wordt door Johannes Hamstra, speciaal agent Binnenlandse Veiligheidsdienst, overtuigd om het werk van zijn broer Olivier af te maken. Lodewijk is al langer op zoek naar zijn broer. Hij verdween en hoorde nooit meer iets van hem. Lodewijk krijgt een zware training en gaat naar Engeland. Wat is de link van Olivier met een criminele organisatie? Mariska Veendijk, journaliste, wordt door Johannes Hamstra ingehuurd om Lodewijk in de gaten te houden. Lodewijk komt in contact met de Engelse adel tijdens de bekende Royal Henley Regatta (sportevenement op de Theems). Lodewijk is van adel en weet hierdoor snel vrienden te maken. Tijdens een bal met een Venetiaans thema gebeuren er verrassende dingen.

Mijn mening

De voorkant van het boek is sober, maar past bij het karakter van het boek. Het is een verhaal vol adellijke trekjes en mooie zinnen. Het begin is spannend en roept veel vragen op. Toch blijf je achteraf met vragen zitten. De schrijfstijl van Leonardo Pisano is zakelijk en past goed bij het verhaal. Daarnaast laat de schrijver veel voor de verbeelding over en als lezer kun je dit goed zelf invullen. In dit verhaal zijn veel verschillende personages te vinden. Tijdens het lezen wordt duidelijk wie wie is. Sommige wendingen zijn echte ‘mindfucks’. Een grote verrassing blijft echter uit.

Toch is Noblesse Oblige een goed onderbouwd boek tegen een boeiende politieke achtergrond.

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgever Ambilicious voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge