Recensie: Noem het liefde – Daan Heerma van Voss

Noem het liefdeIk kreeg een leuk mailtje van De Bezige Bij (uitgeverij). Het ging over het boek Noem het liefde van Daan Heerma van Voss. Helaas, kon ik niet naar het event, maar ik was wel nieuwsgierig naar het boek. Van De Bezige Bij mocht ik het boek lezen en vandaag vertel ik je meer over dit bijzondere liefdesverhaal.

Het verhaal

Geloof ik nog wel in de liefde? Tomas Wolf, vierendertig, durfde zichzelf deze vraag heel lang niet te stellen. Nu moet hij wel. Hij is gevallen voor het jongere meisje A. Zijn enige vriend, de zieke filosoof Adriaan, vraagt hem elk onderdeel van zijn relatie te documenteren. Adriaan, die vreest kerst niet te zullen halen, wil nog één keer meemaken hoe het is om heel erg verliefd te zijn. Tomas wordt een dubbelagent in de liefde. A. eist zijn aandacht en ze wenst het beste stel uit de geschiedenis te zijn. Ze wil Tomas laten zien wat het in het huidige narcistische tijdperk betekent om van iemand te houden. Hun relatie komt onder druk te staan als ze elkaar proberen te doorgronden. Wie zal wie het eerste ontleed hebben? En wat gebeurt er als alle geheimen boven water zijn gekomen?

Mijn mening

In “Noem het liefde” komt de schrijfstijl van Daan Heerma van Voss goed naar voren. De beschrijvingen zijn prachtig en de zinnen zijn fijn, klein en erg mooi. Sommige zinnen zijn bijna poëtisch en soms komt er een vleugje wrangheid voorbij.

Het begin is open, eerlijk en enorm kwetsbaar. Als lezer ben je benieuwd naar het verhaal. Met Tomas beleef je zijn liefde voor en met A. Het is een ontdekkingsreis op zoek naar de liefde. Als lezer vraag je jezelf af: wat is liefde? Het boek zet je aan het denken.

De verschillende delen in het boek zijn duidelijk aangegeven. De wendingen in het boek zijn interessant. Tomas en A. zijn zo verschillend. Ze zijn een interessante combinatie van karakters. Allebei hebben ze hun eigen kijk op de liefde.

Noem het liefde is een intrigerend verhaal met interessante personages.

Liefs,

Veronique

*Bedankt De Bezige Bij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge