Recensie: Noodlot – Marlen Visser

Toen ik de thriller Noodlot van Marlen Visser op social media tegenkwam, was ik geïntrigeerd door de cover. Hij is zo mysterieus en een tikkeltje akelig. Ik was heel benieuwd naar dit verhaal! Van Uitgeverij Prometheus mocht ik het boek lezen en ik sta te popelen om je alles te vertellen over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Noodlot

Hier gaat ‘Noodlot’ over:

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. 

Mijn mening

De cover van ‘Noodlot’ trok direct mijn aandacht. Hij is mysterieus en ergens een beetje akelig. Het past zo goed bij de sfeer in het dorp Vierschoten. Je weet gewoon dat er iets niet in de haak is. De vormgeving van de achterkant van de paperback is waanzinnig gedaan. Het is gewoon ontzettend origineel. Het krantenbericht slingert je direct in het dorp en in het verhaal. Je wordt bijna onderdeel van het verhaal. Nieuwsgierig naar de achterkant? Kijk dan hier.

Het begin van deze thriller is scherp. De stijl van Marlen Visser is strak. Er is geen plek voor onnodige poespas. Het is een verhaal met veel vaart. Allerlei kleine gebeurtenissen zorgen voor een goede spanningsopbouw.

Evy is een personage waar je geen hoogte van krijgt en ze is in het begin oppervlakkig. Totdat er onverwachts een diepere laag toegevoegd wordt. Evy raakt je dan als personage. Het duurde even voor ik alle namen van de andere personages een plek had gegeven. Ik haalde soms wel de winnaars en de verliezers door elkaar.

Het plot zit goed in elkaar. Het is heel onverwacht. Ik had bepaalde wendingen echt niet zien aan komen. Toen ik eenmaal in het boek begonnen was, kon ik het niet meer wegleggen.

De titel kan op twee manieren worden uitgelegd. De woordspeling vond ik erg leuk. Ik ben benieuwd naar meer van Marlen Visser!

Noodlot is een thriller die je niet meer loslaat!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Prometheus voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Noodlot

Auteur: Marlen Visser
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
ISBN ebook: 9789044637014 
ISBN paperback: 9789044636987 

2 Replies to “Recensie: Noodlot – Marlen Visser”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge