Recensie: Oetje 1 – Nep-echt – Hellen Bootsman

Tijd voor de recensie van een kinderboek. Ik las het verhaal Nep-echt van Hellen Bootsman. Een verhaal vol fantasie over het meisje Oetje. Lees je mee?

Het verhaal van Nep-echt

In een armoedig huis in de armste straat van een armzalig dorp woont een gelukkig meisje, Oetje. Maar dan hoort ze over de springwedstrijd die wordt gehouden bij manege Malstal.

Oetje heeft geen geld, geen vrienden en ze heeft nog nooit taartjes gegeten. Elke dag eet ze bonensoep of boerenkool. Samen met de gestreepte kat Coentje en de wandelende tak Walbert woont ze in haar huis, Paleis. Urenlang struint ze door het bos, ze droomt en leest heel veel boeken. Oetje zou het helemaal niet erg vinden als haar leven altijd zo zou blijven. Maar dan hoort ze over de springwedstrijd, die wordt gehouden bij manege Malstal. Oetje wil meedoen. Maar hoe kun je nou springen als je geen pony hebt?

Mijn mening

Wat is de cover een vrolijke verschijning. Het is kleurrijk, liefelijk en speels. Ik denk dat het kinderen zeker zal aanspreken. De naam Oetje vind ik leuk gevonden en deed me denken aan Otje van Annie M.G. Schmidt. Dit is wel een heel ander verhaal trouwens. Het verhaal zelf deed me denken aan Pippi Langkous.

De tekeningen in het verhaal zijn waanzinnig. Ze zijn vrolijk en ondersteunen het verhaal goed.

Hellen Bootsman heeft een fijne stijl. Het leest gewoon heel fijn. Het is een leuk kinderboek met veel fantasie, maar daarnaast is het ook een verhaal vol wijsheden. Er zitten een aantal mooie quotes in. Dit extra laagje maakt dit kinderboek bijzonder.

Nep-echt is een kinderboek vol fantasie met een aantal mooie wijsheden.

Liefs,

Veronique

Bedankt Hellen Bootsman voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Nep-Echt

Auteur: Hellen Bootsman
Uitgever: Riddersgezocht
ISBN hardcover:  9789082443837 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

2 Replies to “Recensie: Oetje 1 – Nep-echt – Hellen Bootsman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge