Recensie: Onder invloed – Tamara Onos

Tamara Onos

Van Uitgeverij LetterRijn kreeg ik het boek Onder invloed van Tamara Onos opgestuurd. In deze recensie vertel ik je meer over deze thriller. Kijk je mee?

Het verhaal van Onder invloed

Een visser verdrinkt in het Gelderse natuurgebied De Havikerwaard. De politie wijt dit aan dronkenschap, maar Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Mijn mening

‘Onder invloed’ heeft een goede proloog: je wilt, nee je moet, verder lezen. Het verhaal leest als een trein (sorry voor het cliché). Dit komt door de korte hoofdstukken en de stijl van Tamara Onos.

Tamara Onos heeft een goede schrijfstijl. Vanaf de eerste pagina is het spannend. Er zijn twee verhaallijnen en langzaam komen ze bij elkaar. Als lezer leg jezelf de stukjes op de juiste plek.

Renske Nijland is een expert gevaarlijke stoffen. Een origineel beroep in een thriller. Tamara Onos heeft veel kennis van zaken en dat merk je in het verhaal. Het maakt het verhaal geloofwaardig. Er worden ook geen moeilijke vaktermen gebruikt. Dit maakt het lezen makkelijk. Daarnaast durft Tamara heftige onderwerpen, zoals drugs en chantage, aan te kaarten.

Sommige relaties ontrafelen zich langzaam en je kunt ze niet direct plaatsen. De proloog is heel sterk, maar de epiloog vind ik lastig te plaatsen.

Ik kijk uit naar een nieuw boek met Renske Nijland in de hoofdrol!

Onder invloed is een spannend verhaal. De schrijfstijl van Tamara Onos komt goed tot uitdrukking in deze thriller.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

4 Replies to “Recensie: Onder invloed – Tamara Onos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge