Recensie: Ondergronds – David Baldacci

Ondergronds

Vandaag heb ik de recensie van Ondergronds van David Baldacci voor je. Dit is het laatste nieuwe boek in de Amos Decker-serie. Als je mij al langer volgt, dan weet je dat dit mijn lievelingsserie is. Ik vertel je snel meer over deze thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Ondergronds

Hier gaat ‘Ondergronds’ over:

Amos Decker en zijn FBI-collega Alex Jamison worden naar het plaatsje London in North-Dakota gestuurd. Daar komen ze er al spoedig achter dat het door gas- en oliewinning snel groeiende stadje een broeinest is van problemen. De enorme voorraad schaliegas in de bodem trekt een diverse groep nieuwkomers aan die stuk voor stuk van plan zijn zo snel mogelijk rijk te worden. Deze plotselinge groei levert een hoop trammelant op, van vechtpartijen en drugs tot prostitutie en… moord.

Decker en Jamison zijn ingevlogen om de dood te onderzoeken van Irene Cramer. Op haar lichaam is een autopsie uitgevoerd en vervolgens is het stoffelijk overschot in de wildernis gedumpt. Het is het begin van een zaak die van eigenaardigheden aan elkaar hangt. Wanneer de twee onderzoek doen naar het slachtoffer, blijkt dat zij ’s nachts als prostituee werkte en overdag als lerares op de school van een religieuze sekte. En die sekte is gehuisvest op een terrein dat nog niet zo lang geleden het eigendom was van een ultrageheime faciliteit van de luchtmacht.

Iedereen in London – van de keiharde zakenman tot de louche ambtenaar en de religieuze buitenstaander – lijkt een geheim te hebben. Wanneer er een nieuwe moord wordt gepleegd, moet Decker al zijn kwaliteiten als detective inzetten en terugvallen op zijn exceptionele geheugen om de zaak tot een goed einde te brengen. Daarbij krijgt hij hulp uit onverwachte hoek…

Video

In een video pakte ik het boek uit. Deze video kun je hier of hieronder bekijken:

Mijn mening

‘Ondergronds’ begint gruwelijker en heftiger dan de andere delen van de Amos Decker-serie. Ik moest hier heel erg aan wennen, omdat het op het eerste gezicht niet past bij de serie.

Dit is het zesde deel in de serie en dat merk je. Je kent Amos en Alex al. Je hoeft ze niet meer te leren kennen. Eigenlijk vlieg je direct in het verhaal. Hierdoor heeft David Baldacci de mogelijkheid om de personages nog meer diepgang te geven.

London in North-Dakota is een interessante setting. David Baldacci beschrijft het allemaal heel beeldend en je hebt het idee alsof je in het stadje bent.

De spanning is subtiel en lijkt soms weg te vallen, maar door bepaalde gebeurtenissen weet David Baldacci je bij de les te houden.

Zonder spoilers te verklappen: het is mooi hoe het een en ander samen komt. Als je het boek gelezen hebt, dan weet je waar ik op doel.

‘Ondergronds’ is een mooie toevoeging aan de Amos Decker-serie.

Dit zijn de andere delen van de serie:

Liefs,

Veronique

*Dit boek heb ik zelf gekocht. Het is geen recensie-exemplaar. Wil je meer informatie over recensies of mij een recensie-exemplaar sturen? Je vindt hier meer informatie.

Dit boek kun je o.a. kopen bij de lokale boekhandel, Bol.com

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Ondergronds

Auteur: David Baldacci
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN ebook: 9789044978841 
Prijs ebook: €13,99
ISBN paperback: 9789400512160 
Prijs paperback: €21,99