Recensie: On(der)wijs druk – Eveline Heijnen

Cover van Books & Butterflies

Van Books & Butterflies mocht ik meedoen aan de blogtour van On(der)wijs druk van Eveline Heijnen. Ik vertel je er graag over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van On(der)wijs druk

Tessa Konings heeft het als wiskundedocent niet makkelijk. Ze staat vermoeid op, het lukt haar gedurende de werkdag nooit om alle geplande taken op tijd af te krijgen, elke avond zit ze tot aan haar oren in het nakijkwerk en de e-mailtjes van opdringerige ouders. De weekenden zijn te kort om haar energieniveau weer op te krikken. Werken in het onderwijs is leuk, maar de werkdruk die je er gratis bijkrijgt… Oef! En dan is er ook nog de nieuwe collega, Boris, die bakken met kritiek op Tessa uitstort. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Mijn mening

De flaptekst van ‘On(der)wijs druk’ maakte me nieuwsgierig. Iedereen heeft een bepaald beeld van het leven van docenten. Dit boek geeft een realistisch inkijkje. De cover vind ik minder aansprekend. De titel vind ik leuk gevonden.

Eveline Heijnen heeft een fijne stijl. Het leest heel makkelijk. Ik miste alleen de rode draad in het verhaal. Ik snapte niet zo goed waar het verhaal naar toe ging.

Het eerste deel van het verhaal vond ik erg negatief. Ik snap dat de situatie van hoofdpersoon Tessa geschetst moet worden, maar het kwam nogal klagerig over. Hierdoor hing er vooral in het begin een negatieve sfeer in het verhaal.

Als lezer, en als je ervaring hebt met de klachten van Tessa, dan weet je wat Tessa boven het hoofd hangt. Alleen Tessa ziet dat nog niet. Eigenlijk zoals het bij de meeste mensen ook gebeurt (en ook zoals het bij mij gebeurde). Het is mooi dat Eveline Heijnen hier aandacht aan durft te geven. Ik denk dat er nog veel onwetendheid is op dit vlak.

Onder(wijs) druk geeft een realistisch kijkje in het leven van een docent, maar waarschuwt ook voor de gevolgen.

Blogtour On(der)wijs druk

Mijn recensie maakt onderdeel uit van de blogtour van ‘On(der)wijs druk’. Deze leuke bloggers doen ook mee.

Liefs,

Veronique

Bedankt Books & Butterflies voor het hoek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van On(der)wijs druk

Auteur: Eveline Heijnen
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN e-book:  9789464510553

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge