Recensie: Ongehoord – Pascale Petralia

Sommige covers van boeken prikkelen je direct en maken je nieuwsgierig naar het verhaal. Ongehoord van Pascale Petralia heeft zo’n prikkelende cover, maar kon het verhaal me ook prikkelen? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Ongehoord

Hier gaat ‘Ongehoord’ over;

Sandra Paresi is een jonge levenslustige vrouw die met beide voeten in het leven staat. Vol enthousiasme combineert ze haar artistieke carrière met lesgeven in het kunstonderwijs. Alles lijkt goed te verlopen tot ze het mikpunt wordt van een ziekelijke manipulator.

Haar stalker weeft een ingenieus web van leugens waardoor Sandra in een emotionele hel terecht komt. Ze kan op weinig begrip rekenen van haar omgeving. Onwetendheid en machogedrag duwen haar de dieperik in.

Mijn mening

De cover van ‘Ongehoord’ noemde ik al prikkelend. Normaal vind ik een gezicht op een cover altijd jammer. Je vormt je dan een beeld van bijvoorbeeld een hoofdpersoon aan de hand van de cover. Mijn eigen fantasie wordt daardoor tegenhouden. De noppenfolie voorkomt dat bij deze roman. De cover is echt geweldig.

Van tevoren keek ik enorm uit naar deze roman. Mede door de flaptekst die me nieuwsgierig maakte. Ik heb misschien hierdoor de lat te hoog gelegd. Jammer, want daardoor was ik een beetje teleurgesteld. Er zijn een aantal aspecten waardoor ik niet in het verhaal kon komen.

Dit kwam o.a. door Sandra. Ze is een interessant personage, maar is niet te peilen en daardoor lijkt ze oppervlakkig. Als je meer van haar karakter had ontdekt, dan was ze een steengoed personage. Nu bleef ze een beetje vlak. Hierdoor kwamen bepaalde emoties niet helemaal binnen. Er gebeuren veel heftige gebeurtenissen, maar op de een of andere manier lijken ze niet binnen te komen.

‘Ongehoord’ gaf me een beklemmend gevoel. Ik vond het heel knap dat een verhaal dit bij mij kan oproepen. Ik heb hem regelmatig even weggelegd, omdat ik even op adem moest komen. Het is een verhaal, dat net als de stalking, heel geraffineerd in elkaar zit. Het legt precies de wijze van een stalker uit. Ik vond het psychologische proces heel goed weergegeven.

Het thema, stalking, vond ik een interessant thema. Het komt heel goed tot uitdrukking in deze roman. Het is belangrijk om aandacht te vragen voor dit onderwerp. De titel is goed gekozen!

Ongehoord is een beklemmend en geraffineerd verhaal.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Ongehoord

Auteur: Pascale Petralia
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
ISBN paperback: 9789401477734 
ISBN e-book: 9789401477741 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge