Recensie: Ongenadig – Karin Hazendonk

Ongenadig
Afbeelding van Uitgeverij LetterRijn

Van Uitgeverij LetterRijn kreeg ik de thriller Ongenadig van Karin Hazendonk. Wat een gruwelijke details heeft dit verhaal! In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Oja! Ben je nieuwsgierig naar ‘Ongenadig’? Dan kun je nu meedoen aan de winactie op mijn blog!

Het verhaal van Ongenadig

Dit staat op de achterkant van ‘Ongenadig’:

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is. Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.

Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.

Mijn mening

Het vorige boek, ‘Waaninidee’, van Karin Hazendonk vond ik geweldig. Het zat zo geniepig in elkaar. Bij ‘Ongenadig’ is dat niet anders. Dit verhaal is misschien nog wel geniepiger.

De cover trekt de aandacht en valt je direct op. De naam, Karin Hazendonk, is echter lastig te lezen door de paarse kleur.

Vanaf de eerste pagina suddert er iets. Je voelt dat er iets niet in de haak is, maar je hebt geen idee wat. Als je erachter komt, geloof mij, val je achterover. Het is bizar, gruwelijk, ongelofelijk.

Karin durft te schrijven over gruwelijke dingen. Ze beschrijft deze gruwelijke dingen expliciet en gaat dit niet uit de weg. (Hallo vaagheid, sorry, maar ik wil geen spoilers weggeven.) Dat vind ik knap. Sommige gebeurtenissen zijn zo luguber. Soms werd ik lichtelijk misselijk en daarom las ik het boek overdag. Toch was ik nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal en wilde ik door lezen. Het boek moest uit!

De personages hebben verschillende lagen en soms wilde ik Anouk door elkaar schudden. Van Sven kreeg ik af en toe goed de rillingen.

Met ‘Ongenadig’ heeft Karin Hazendonk wederom een spannende thriller met een interessant plot afgeleverd.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge