Recensie: Oorlogsdochters – Rhys Bowen

Van Xander Uitgevers mocht ik de roman Oorlogsdochters van Rhys Bowen lezen. Wat heb ik genoten van dit verhaal! In mijn recensie ga ik je meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Oorlogsdochters

Hier gaat ‘Oorlogsdochters’ over:

Lord Westerham heeft vijf dochters die allemaal hun plek in de wereld proberen te vinden, terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid losbarst. Dochter Pamela werkt in het diepste geheim voor MI5 in Londen, terwijl haar zus Margot bij het Franse verzet betrokken raakt. De rest van het gezin deelt hun landgoed met het leger en probeert het leven in het dorp op een zo normaal mogelijke wijze voort te zetten. Als ze een dreigend bericht ontvangen, worden alle verhoudingen echter op scherp gezet: het lijkt erop dat er een Duitse spion in hun midden is… Hoever ga je om je familie te beschermen? En wat als je je vrienden misschien niet onvoorwaardelijk kunt vertrouwen?

Mijn mening

De cover van ‘Oorlogsdochters’ is mooi. Nadat je het boek hebt gelezen, kun je de voorkant nog beter duiden. Er staat namelijk een mooie verwijzing op.

In het begin van boek staat een lijst met personages. Persoonlijk lees ik deze lijsten meestal niet. Soms staan er spoilers in of zijn het zoveel personages dat ik de draad kwijtraak. Het is wel handig om even snel een personage op te zoeken.

De stijl van Rhys Bowen is warm. Het omarmt je als een warme deken. Ik heb enorm genoten van deze stijl.

De dochters van Lord Westerham zijn heel verschillend. Elke dochter heeft een uniek karakter en sommige gesprekken tussen de zussen zullen herkenbaar zijn. Rhys Bowen brengt de verschillen goed tot uitdrukking. Daarnaast heeft elke dochter een andere rol in het verhaal. De kracht van dit verhaal zit in de verschillende zussen en hun eigen rol. In het begin lijken het verschillende verhaallijnen, maar geloof me… het past als een perfecte puzzel in elkaar.

De spanning wordt subtiel opgebouwd. Er worden kleine toespelingen gemaakt. Op het eerste oog misschien onbelangrijk, maar uiteindelijk blijken ze cruciaal te zijn. In het begin komt het verhaal een beetje traag op gang, maar als eenmaal de vaart in het verhaal komt, dan moet het boek uit.

Het hele verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Dit geeft het verhaal iets extra’s. Het zorgt voor een bepaalde spanning.

Ik heb genoten van ‘Oorlogsdochters’. Alles kwam op zo’n mooie manier bij elkaar. Genieten!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

*Steun je lokale boekhandel en bestel je boek daar!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Oorlogsdochters

Auteur: Rhys Bowen
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN ebook: 9789401613941 
ISBN paperback: 9789401613934

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge