Recensie: Op glad ijs – E.M.R. Koopman

Cover van Books & Butterflies

Van Books & Butterflies mocht ik meedoen aan de blogtour van Op glad ijs van E.M.R. Koopman. Een verhalenbundel met drie verhalen. Ik vertel je er graag meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Op glad ijs

In deze verhalenbundel vind je drie verhalen geschreven door E.M.R. Koopman. ‘Dezelfde golflengte’ is een avontuurlijk verhaal over een doof meisje, dat na een aardbeving op pad gaat om te kijken of haar opa nog leeft. Het spannende kortverhaal ‘Op glad ijs’ gaat over vervalste schilderijen en mislukte deals. Tot slot het romantische oorlogsverhaal ‘Onze man van weinig woorden’, over een jongeman die moet onderduiken bij de schoonouders van zijn broer. Kortom, een verhalenbundel vol spanning en eigenwijze personages!

Mijn mening

‘Op glad ijs’ heeft een mooie cover. De ouderwetse lijst vind ik origineel. Deze bundel heeft drie verschillende verhalen. Lekker overzichtelijk! Ik zal ze kort even bespreken.

Het eerste verhaal is ‘Dezelfde golflengte’. Een mooi en origineel verhaal over een doof meisje. Het speelt zich af in een ander land en samen met het gegeven dat het meisje doof is, vond ik dit een mooie combinatie. Het is sowieso bijzonder om te lezen vanuit een doof personage. Daarnaast is het spannend. Het is een goed begin van deze bundel. De toon is gezet!

De titel van het tweede verhaal is ‘Op glad ijs’. Het is een spannend verhaal met veel vaart, maar ik vond hem minder sterk dan het eerste verhaal. Het is iets minder verrassend.

‘Onze man van weinig woorden’ is het laatste verhaal in de bundel. Een hele andere tijd en setting. Knap om zo te kunnen switchen. Geen enkel verhaal uit de bundel lijkt trouwens op elkaar. Het is een goed verhaal, maar niet zo sterk als de eerste. Die was gewoon heel krachtig.

E.M.R. Koopman heeft een fijne stijl. Ik ben benieuwd wat deze auteur in de toekomst nog gaat laten zien.

Op glad ijs een bundel met veel variatie!

Blogtour Op glad ijs

Mijn recensie maakt onderdeel uit van de blogtour van ‘Op glad ijs’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Books & Butterflies voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Op glad ijs

Auteur: E.M.R. Koopman
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN e-book:  9789464510621

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge