Recensie: Op zoek naar George – Kim Heijdenrijk

Verpakt Op zoek naar GeorgeSchrijfster Kim Heijdenrijk vroeg aan mij of ik haar boek, Op zoek naar George, wilde lezen. Ik was direct getriggerd door de titel. Het verhaal is waargebeurd en dat maakte me heel nieuwsgierig. Het boek kwam binnen en het was prachtig verpakt. Hoe mooi ziet dit eruit?!

Het verhaal

Kim verhuist naar Den Haag en ze gaat zich verdiepen in haar nieuwe straat. Aan het einde van haar straat stond vroeger een berucht weeshuis; Huize Groenestein. Kim is nieuwsgierig geworden naar dit weeshuis en gaat op zoek naar informatie. Op Marktplaats vindt ze een oude ansichtkaart. Deze is in 1916 vanuit Groenestein verzonden door de 13-jarige George Krul. Hij schrijft een kaart naar zijn oom en dit raakt Kim. Ze is benieuwd naar George Krul en gaat zijn leven reconstrueren. Dit levert een reconstructie op van de tragische geschiedenis van George, maar je krijgt ook een kijkje in het leven van de 20e eeuw.

Mijn mening

Het boek heeft een prachtige vormgeving en bestaat uit verschillende grote hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft een toepasselijke titel en begint met een zwart-wit foto. Dit geeft direct een bepaalde sfeer aan het verhaal.

Het leven van George is de rode draad in het boek, maar Kim geeft je ook een uniek kijkje in het leven van de gewone man in de 20e eeuw. Er komen veel feiten aan bod en hier zit dan ook de valkuil. Er komt veel informatie op je af en hier moet je aan wennen. Kim heeft goede research gedaan en dat komt zeker tot uiting in dit boek.

Het taalgebruik is mooi en speelt in op je gevoel. George komt echt tot leven en je leert hem kennen. Soms is hij nukkig en een beetje chagrijnig, maar toch ben ik hem gaan waarderen. Ik ben een beetje van hem gaan houden.

Sommige stukken bezorgden mij kippenvel en waren heel mooi. Het is een waargebeurd verhaal en dat maakt het verhaal nog mooier. Ik heb gelachen om bepaalde opmerkingen of woordkeuzes, maar ook gehuild om het verdriet van George. De laatste pagina’s bezorgden mij kippenvel van top tot teen.

Op zoek naar George is een waargebeurd verhaal met een emotionele lading.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Kim Heijdenrijk voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge