Recensie: Opa Goochel – Yvonne Deinert

Opa Goochel Yvonne Deinert

Vandaag, 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. Toen ik het persbericht van het kinderboek Opa Goochel van Yvonne Deinert las, wist ik direct dat ik dit boek wilde recenseren. Het onderwerp, dementie, vind ik een belangrijk onderwerp om onder de aandacht te brengen. Mijn lieve oma was dementerend en daardoor herkende ik veel uit het boek. Ik vertel je graag meer over dit bijzondere kinderboek. Lees je mee?

Het verhaal van Opa Goochel

Roem heeft één grote droom. Hij wil een wereldberoemde goochelaar worden. Net zoals zijn opa dat was. Roem heeft al veel trucs geleerd, maar de grote trucs houdt opa nog geheim. Daarvoor moet hij minstens twaalf jaar zijn, zegt opa. Als opa steeds vergeetachtiger wordt, krijgt Roem haast. Ontdekt hij op tijd opa’s goochelgeheimen?

Mijn mening

‘Opa Goochel’ heeft een mooie cover. Hij is aantrekkelijk en de titel is leuk gevonden. Je zou niet zeggen dat het verhaal een serieus onderwerp, zoals dementie, ter sprake brengt.

De naam ‘Roem’ is erg leuk gekozen. De dubbele betekenis is heel mooi.

Yvonne Deinert heeft een fijne stijl. Het is warm en liefdevol. Het leest erg prettig en past ook bij de belevingswereld van kinderen.

Het is mooi hoe het onderwerp, dementie, in het verhaal verwerkt is. Het is belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken, maar ook om het, tot zover dat natuurlijk mogelijk is, uit te leggen aan kinderen. Het is op een hele herkenbare, mooie manier beschreven. Doordat mijn oma dementie had, herkende ik veel gebeurtenissen. En ik denk dat deze herkenbaarheid voor veel ontroering zal zorgen. Het gaf me soms een brok in mijn keel en deed me denken aan mijn oma. Na het lezen was ik even stil. Het is een verhaal dat je nog lang bij zal blijven.

Ik heb genoten van dit bijzondere kinderboek. Zoek je nog een mooi verhaal? Lees dan zeker dit verhaal.

Opa Goochel ontroert je!

Mijn lieve oma

Oma

Bij deze recensie vond ik het toepasselijk om even te verwijzen naar een artikel dat ik schreef over mijn oma en Wereld Alzheimer Dag in 2017. Niet veel later na dit artikel op Wereld Alzheimer Dag is mijn oma overleden. Op 13 november 2017 schreef ik het artikel ‘Dag lieve oma‘.

Mijn oma was dementerend en het was een bijzonder proces. Het is schrijnend en heel verdrietig om iemand te zien aftakelen. Toch waren er ook mooie en grappige momenten met oma en daar houd ik me aan vast. Ik heb dikwijls, achteraf, kunnen lachen om oma. Aan haar humor, liefde en ondeugende twinkeling in haar ogen denk ik nog vaak terug.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Neckar voor het boek!

Het stukje over mijn lieve oma wilde ik graag toevoegen om aan te geven waarom ik dit onderwerp zo belangrijk vind.

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Opa Goochel

Auteur: Yvonne Deinert
Uitgever: Uitgeverij Neckar
ISBN hardcover: 9789493192492    

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge