Recensie: Opgeruimd staat netjes – Vera Kurian

Van Uitgeverij Volt mocht ik de thriller Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian lezen. Een verhaal met een interessante invalshoek! Ik vertel je er graag meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Opgeruimd staat netjes

De perfecte moord plannen is nog niet zo makkelijk als er ook iemand op jou jaagt…
Maak kennis met Chloe Sevre. Ze is een eerstejaars student die hoge cijfers haalt, graag naar yogalates en studentenfeesten gaat en daarnaast ook nog tijd vindt om de perfecte moord te plannen. De afgelopen zes jaar heeft ze hard gewerkt aan haar plan om wraak te nemen op iemand uit haar verleden en nu is de tijd gekomen om alles in gang te zetten.

Naast al deze activiteiten doet Chloe ook mee aan een klinisch onderzoek op de universiteit: ze is gediagnosticeerd psychopaat en is samen met zes andere studenten onderdeel van een psychologisch experiment. Wanneer een van de studenten uit het onderzoek wordt vermoord is dat het begin van een gevaarlijk kat-en-muisspel waardoor Chloe ineens niet meer alleen jager maar ook prooi is. Als ze inziet dat ze in haar eentje te kwetsbaar is komt ze voor een lastige keuze te staan: moet ze samenwerken met de andere studenten uit het onderzoek, ook al weet zij als geen ander dat het geen goed idee is om een psychopaat te vertrouwen?

Mijn mening

‘Opgeruimd staat netjes’ heeft zo’n toffe cover! De bloedvlekken geeft het een luguber tintje. Ik vind de ondertitel, ‘Chloe is een gedreven student en een gedreven psychopaat’, heel erg goed gevonden. Hij maakt je direct nieuwsgierig. De flaptekst versterkt dit gevoel nog eens.

Vera Kurian koos ervoor om te kiezen voor een psychopaat als hoofdpersoon. Dit vond ik een interessante invalshoek. Het is zo origineel! Het gegeven van andere gediagnosticeerde psychopaten en een psychologisch experiment maken het een beetje luguber. Het is gedurfd!

In het begin miste ik een rode draad. Het verhaal vliegt nogal van hot naar her. De spanning wordt snel opgebouwd en het verhaal is leuk. Toch miste ik emotie. Het verhaal voelde hierdoor nogal vlak en kwam niet echt bij me binnen.

Het plot zit wel goed in elkaar. Alle puzzelstukken vallen op zijn plek. Het einde vond ik verrassend. Misschien was het niet de beste thriller die ik ooit las, maar het plot en het durven kiezen voor een psychopaat als hoofdpersoon maken veel goed. Het is een gedurfde thriller en dat kan ik alleen maar waarderen.

Opgeruimd staat netjes is gedurfd!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Volt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Opgeruimd staat netjes

Auteur: Vera Kurian
ISBN e-book: 9789021467894 
ISBN paperback: 9789021461670 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge