Recensie: Opgescheept – Lianne Reijntjes

Van Lianne Reijntjes mocht ik haar nieuwste boek Opgescheept lezen. Dit is het eerste deel in de ‘New Girls On The Block’-serie. Een heerlijke feelgood! In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Opgescheept

Hier gaat ‘Opgescheept’ over:

De slimme Else, de vrolijke Jenny en de pittige Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben één ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. Ze besluiten hun leven om te gooien en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Het resultaat: ze worden ingeloot. Met z’n drieën. In hetzelfde appartement. Daar hadden ze niet op gerekend!

Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, maar drie totaal verschillende meiden samen in één huis blijkt zo simpel nog niet… Vooral omdat ze alle drie zo hun eigen problemen hebben.

Zullen de meiden het redden om op zichzelf te wonen en leren ze uiteindelijk ook om met elkaar te kunnen samenleven?

Mijn mening

Je kunt Lianne Reijntjes kennen van haar feelgood ‘Kwetsbaar verliefd’. Een verhaal waar ik van genoten heb. Daarom was ik zo benieuwd naar dit nieuwe verhaal. De cover zag er al heerlijk uit en ook de flaptekst sprak me aan. Na het lezen van het boek werd dit alleen maar versterkt.

Terug naar dit eerste verhaal in de serie ‘New Girls On The Block’ en de kennismaking met de personages. De dames zijn alle drie enorm verschillend. Lianne Reijntjes heeft op een mooie manier de personages uitgewerkt. De karakters van het drietal liggen mijlenver uit elkaar. Jenny vond ik het minste van de drie. Ik kreeg bijna medelijden met haar. Ik hoop dat het in het volgende deel beter met haar gaat.

In het begin dacht ik dat elk verhaal over één dame zou gaan. Bijvoorbeeld het verhaal van Jenny en in het volgende deel bijvoorbeeld Else. Ik vond het juist origineel dat je leest vanuit de verschillende perspectieven.

Het is voorspelbaar en dat is misschien het enige minpuntje. Alhoewel ik het geen minpuntje vind, want ik vind het geen probleem. Het stoort me niet.

De stijl van Lianne Reijntjes is fijn. Het is vlot! Als ik je vertel dat ik het boek in één dag uitlas (ja in één dag!), dan wil dat iets zeggen. Ik heb enorm genoten van dit eerste deel. Ik kijk nu al uit naar het volgende verhaal! Het is gewoon een heerlijke feelgood!

Ik las Opgescheept in 1 dag uit. Dat wil wat zeggen toch? Heerlijke feelgood!

Blogtour Opgescheept

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Opgescheept’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

 • Books and Dreams
 • Lotte Livre
 • Bookaholic_nl
 • Thereadingstwins
 • Hetboekenatelier
 • Kayleighsbooksadventure
 • Boekenbeauty
 • Bookchi
 • Valeries Boekenwereld
 • Maartjeleest
 • Nikkileest

Liefs,

Veronique

*Bedankt Lianne Reijntjes voor het boek en de leuke blogtour.

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Opgescheept

Auteur: Lianne Reijntjes
Uitgever: –
ISBN paperback: 9789083066936  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge