Recensie: Oververhit – Inge Spaan

Oververhit

Toen ik de persmail van Uitgeverij LetterRijn kreeg, was ik direct benieuwd naar de thriller van Inge Spaan. Er stond bij dat het een feelgood thriller was. Ik ben gek op feelgood en thrillers, dus dit was een gouden combinatie, dacht ik. In mijn recensie vertel ik je of deze combinatie een succes werd. Lees je mee?

Het verhaal van Oververhit

Het is de 28-jarige Jolijn gelukt haar leven in te richten zoals ze het zelf graag ziet. De enige dissonant vormt haar relatie met de getrouwde Bastiaan; een obstakel op haar uitgestippelde pad dat ze graag opgelost zou zien. Het lijkt te lukken en het geluk lacht haar toe, tot de eerste tegenslag zich aandient en dat blijkt het begin van een reeks te zijn. In eerste instantie houdt Jolijn vast aan toeval en pech, tot er een moment komt dat ze niet meer kan ontkennen dat iemand het op haar heeft gemunt. Maar hoe kan ze terugvechten als ze niet weet tegen wie en waarom? Zal Jolijn tijdig achterhalen hoe ver de onbekende zal gaan en hoe groot het gevaar is dat ze loopt?

Mijn mening

De cover viel me direct op. Het geeft me een bijzonder gevoel. Na het lezen snap je de keuze voor deze omslag. De titel past goed bij dit verhaal.

In het begin raakte ik de draad soms kwijt, omdat er een heleboel personen zijn. De namen staan boven elk hoofdstuk, maar in het begin is het even schakelen. De relaties onderling worden langzaam duidelijker en het is mooi hoe alles met elkaar is verweven.

Er is een persoon zonder naam aanwezig in het verhaal. Je leest stukken vanuit deze persoon en dit zorgt voor interessante gebeurtenissen. Je weet niet wie dit is, maar als je erachter komt… wauw! Dat moment is goud waard!

Inge Spaan dropt kleine bommetjes spanning. De hoofdstukken zijn kort en zorgen voor veel vaart in de thriller. De stijl is vlot en leest prettig.

De verschillende gebeurtenissen zorgen voor spanning. De ontknoping is spannend en zit goed in elkaar. Het einde is geweldig. Je krijgt nog een lekkere trap na.

Het genre ‘feelgood thriller’ kan ik niet goed plaatsen. Het stukje ‘feelgood’ heb ik niet gezien/gevoeld, maar zou misschien ook niet goed passen bij het verhaal. Voor mijn gevoel was het gewoon een goede, pakkende thriller. Ik ben benieuwd naar meer van Inge Spaan.

Oververhit is een spannende, pakkende thriller. Ik ben benieuwd naar meer van Inge Spaan!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Je kunt het boek kopen bij de lokale of online boekhandel.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Oververhit

Auteur: Inge Spaan
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback: 9789491875977 
Prijs paperback: €18,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge