Recensie: Paal 15

Paal15Van Droomvallei Uitgeverij kreeg ik de vraag of ik de verhalenbundel Paal 15  wilde lezen. Op een schrijfweek op Ameland hebben verschillende auteurs een verhaal geschreven. Deze verhalen zijn gebundeld in deze verhalenbundel. Lees je mee?

Het verhaal 

Vijftien auteurs schreven tijdens een schrijfweek op Ameland een kort verhaal. Elk verhaal speelt zich af op een van de Waddeneilanden.

De verhalen zijn geschreven door Marelle Boersma (tevens initiatiefnemer), Bente van de Haar, Esther van der Ham, Monique van Hest, Eveline Jongen, Antoinette Kalkman, Lisette van Kasteren, Petra Knaapen, Anita Kok, Jolanda Pikkaart, Gerda Scholts, Mirjam Schoots, Madeleine ten Thij, Esther van de Ven en Bianca Witmer.

Mijn mening

‘Paal 15’ is een verhalenbundel met verschillende verhalen van allerlei schrijfsters. Door de korte verhalen leer je alle schrijfsters en stijlen goed kennen. Ze maken je nieuwsgierig naar bijvoorbeeld een boek van Marelle Boersma of Antoinette Kalkman.

De indeling van het boek is leuk gedaan. Aan de hand van seizoenen is het boek ingedeeld in verhalen. De titels van de verhalen spreken tot de verbeelding en door de verhalen proef je bijna de zilte zeelucht van Ameland en je hoort bijna het ruisen van de zee.

Alle verhalen hebben een hoog niveau. De verhalen zijn verschillend, maar vormen toch samen één boek. Elk verhaal roept een bepaald gevoel op en ik vond het jammer dat het uit was. Ik heb enorm genoten van alle verhalen!

Paal 15 is een verhalenbundel met stuk voor stuk goede verhalen. De verhalen spreken tot de verbeelding en je proeft bijna de zilte zeelucht van de Waddeneilanden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Droomvallei Uitgeverij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge