Recensie: Pachinkohal Elisa Shua Dusapin


Ik ontving van Uitgeverij Het Spectrum de roman Pachinkohal van Elisa Shua Dusapin. Wat heeft dit boek een mooie cover. Ik vertel je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Pachinkohal

Zomer in Tokio. Claire is naar Japan gekomen om de 12-jarige Mieko Franse les te geven. De rest van haar tijd spendeert ze bij haar grootouders, dagdromend, Tetris spelend en luisterend naar de straatgeluiden boven haar.

Het liefst wil Claire op reis naar Korea, het land dat haar familie vijftig jaar eerder samen met duizenden anderen ontvluchtte vanwege de burgeroorlog. Sindsdien zijn ze nooit meer teruggegaan. In Japan openden zij bij aankomst de pachinkohal Shiny – een Japanse gokhal, die met knipperende lampjes de aandacht trekt en bezoekers groot geluk belooft. Maar zullen zij hun thuisland ooit nog terugzien?

Mijn mening

‘Pachinkohal’ is een verhaal waarbij de pagina’s door je vingers glijden. Voor je het weet is het uit en slaak je een diepe zucht. Het is een verhaal dat de lezer raakt. De cover is elegant, aantrekkelijk en opvallend. Ik vind hem waanzinnig. Het is een heel lief, schattig boek van 176 pagina’s.

De stijl van Elisa Shua Dusapin is warm en verfijnd. Het verhaal had heel zwaar kunnen zijn, maar het voelt juist heel licht. Ik heb echt genoten van de mooie stijl van deze auteur.

Het verhaal is eigenlijk heel erg lief. Op het eerste oog leek het gewoon een mooi verhaal, maar eigenlijk is het een vijver vol leven. Er staat eigenlijk veel meer tussen de regels. Het maakte me soms een beetje melancholisch. Het is zo mooi! Zoek je nog een bijzondere roman dan is dit mijn aanrader.

Pachinkohal is een mooi verhaal vol diepgang! Er staat veel geschreven tussen de regels.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Het Spectrum voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Pachinkohal

Auteur: Elisa Shua Dusapin
Uitgever: Uitgeverij Het Spectrum
ISBN e-book: 9789000383627
ISBN hardcover: 9789000383610

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge