Recensie: Het pakket – Sebastian Fitzek

Het pakketMet kerst kreeg ik het boek Het pakket van Sebastian Fitzek. Ik had het boek al vaker voorbij zien komen op social media en de cover vond ik fantastisch. Sebastian is een Duitse schrijver en ik kende hem (nog) niet. Dat is veranderd na deze thriller…

Het verhaal

Het pakket gaat over Emma Stein. Ze is een jonge psychiater en komt haar huis niet meer uit. In een hotelkamer werd ze verkracht en sindsdien is ze doodsbang. Elke man zou de dader kunnen zijn. Emma werd het derde slachtoffer van een psychopaat die de pers de Kapper noemt. Alleen… Emma overleefde het. Dan neemt ze een pakketje aan voor de buurman, maar het wordt niet opgehaald. Ze begint zich af te vragen of het pakketje niet voor haar bedoeld is…

Mijn mening

Het pakket is een thriller die goed in elkaar zit. Vanaf bladzijde één is er een grimmige sfeer en je wordt er nerveus van. Je zintuigen staan vanaf de eerste seconde op scherp.

De schrijfstijl van Sebastian Fitzek is ruw en duidelijk. Het past perfect bij de grimmige sfeer in het verhaal. De tijdssprongen zijn duidelijk, maar soms ook verwarrend.

In het begin merk je dat er twee verhaallijnen zijn en de logica ontbreekt. Het moment waarop ze samen komen, zit heel goed in elkaar en is dan heel logisch. Vanaf de eerste pagina wordt er een psychologisch spelletje met je gespeeld. Soms snapte ik helemaal niks van het verhaal en vond ik het heel vaag. Terwijl andere gedeelten heel goed in elkaar zitten. Dit maakte het lezen heel verwarrend.

Dit verhaal maakte me gek en nerveus. Ik snapte niet goed waar ik aan toe was. Het gevoel dat je krijgt, past wel bij het gevoel dat Emma heeft in het verhaal.De sfeer in het boek is heel goed neergezet, maar echt ontspannen lezen, heb ik niet gedaan.

Het pakket is een verhaal met een grimmige sfeer vanaf de eerste pagina.

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat een affiliate link. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

5 Replies to “Recensie: Het pakket – Sebastian Fitzek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge