Recensie: Pareltjes uit de ouderenzorg – Mirjam Foekema

pareltjes uit de ouderenzorg

Van schrijfster Mirjam Foekema kreeg ik Pareltjes uit de ouderenzorg. Mijn lieve oma zat in een verzorgingstehuis en daar maakte ik hele bijzondere dingen mee. Dit boek deed me aan haar denken. In mijn recensie vertel ik je meer over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Pareltjes uit de ouderenzorg

Dit staat op de achterkant van ‘Pareltjes uit de ouderenzorg’:

Dag in, dag uit wordt er door verzorgend en verplegend personeel met veel passie voor onze ouderen gezorgd. Soms gebeurt dit in hun eigen woonomgeving, soms in een instelling zoals het verzorgingshuis, verpleeghuis of woon-zorgcentrum.
In de huidige tijd staat de ouderenzorg onder grote druk. Bezuinigingen, reorganisaties en personeelstekorten maken het werken in dit vakgebied niet altijd gemakkelijk. Door alle negatieve publiciteit lijken we soms te vergeten hoe mooi het vak eigenlijk is.
Mooie persoonlijkheden, lieve bewoners, meelevende familieleden, gezellige anekdotes, leuke verhalen, fijne herinneringen, bijzondere gesprekken maar zeker ook hier en daar een kritische noot. In dit boek staan genoeg redenen om te kiezen voor ‘werken in de ouderenzorg’.
De meeste van deze verhalen vinden plaats in de woning van een bewoner. Het is een interactie tussen verzorgend personeel en de bewoners. Mooie verhalen die eigenlijk nooit naar buiten komen. Dit zijn dan ook de verhalen die ik graag wil delen.

Mijn mening

‘Pareltjes uit de ouderenzorg’ bestaat uit korte verhalen/anekdotes over mooie, leuke en grappige gebeurtenissen van Mirjam Foekema. Mirjam werkt in de ouderenzorg. In dit boek neemt ze de lezer mee naar de mooie kanten van de ouderenzorg.

Het boek zit vol positiviteit en vooral vol met humor. Mirjam laat een andere kant van de zorg zien. Het is niet alleen maar kommer en kwel (al zullen deze dagen er wel zijn en zullen er dingen gebeuren die niet leuk zijn). De positieve kant wordt mooi uitgelicht.

De schrijfstijl is in het begin nogal formeel en leest onwennig. Later wordt de stijl beter en wint Mirjam Foekema de lezer voor zich.

De cover is kwetsbaar en past bij de persoonlijke en eerlijke verhalen in het boek. Jammer dat de naam van Mirjam Foekema lastig te lezen is (hij staat in het blauw op een donkere achtergrond).

Dit boek raakte me. Sommige verhalen zijn grappig en andere verhalen hebben me laten huilen. De afwisseling was heel prettig.

Pareltjes uit de ouderenzorg laat de mooie kanten van de ouderenzorg zien. Een must-read voor mensen in de zorg!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Mirjam Foekema voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge