Recensie: Passages – Onno van Gelder jr.

PassagesIn de toffe mail van Uitgeverij Ambilicious zat ook de verhalenbundel Passages van Onno van Gelder jr. Ik was heel benieuwd naar de korte verhalen van deze schrijver. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal

‘Passages’ bevat intense korte verhalen. Sterke beelden en verhalen waarin de nevel van het mysterie langzaam optrekt of blijft hangen.

Mijn mening

De vormgeving van ‘Passages’ sprong direct in het oog. De grijze cover is intrigerend en geeft perfect de sfeer en gevoel van de verhalenbundel weer. De tekeningen van illustrator Stijn Felix ondersteunen de korte verhalen. Sommige tekeningen zijn aangrijpend en laten het gevoel van het verhaal zien. De combinatie van beeld en tekst werkt heel goed.

De inleiding over de verhalen is krachtig. Het schept echter wel verwachtingen bij de lezer. De schrijfstijl van Onno van Gelder jr. is even wennen. Het is een tikkeltje apart en ik kon er mijn vinger niet goed opleggen. Ik vond het bijna poëtisch. Het zijn gewoon kleine kunstwerkjes van taal.

Sommige verhalen uit de ‘Passages’ raken me en maken me stil. Andere verhalen zijn verrassend en lieten me vol verbazing achter.

De verhalen uit Passages zijn kleine kunstwerkjes van taal.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambilicious voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge