Recensie: Pelgrim zonder god – Herman Vuijsje

Pelgrim zonder godVan Uitgeverij Elmar kreeg ik het boek Pelgrim zonder god van Herman Vuijsje. In dit boek ga je mee op omgekeerde pelgrimstocht vanuit Santiago de Compostela naar Amsterdam. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal

In 1989 legde Herman Vuijsje de oude Sint-Jacobsroute af. Hij is atheïst en individualist en hij koos ervoor om de route omgekeerd te lopen. Vanuit Santiago de Compostela liep hij naar Amsterdam. “Pelgrim zonder god” is meer dan een reisverslag. Het werd een speurtocht naar moraal en spiritualiteit.

Mijn mening

De cover springt in het oog door de rode jassen en bloemen. De kaart met de route van Herman Vuijsje is fijn en geeft houvast tijdens het lezen. Je kunt de reis mee volgen.

In het begin is het even wennen aan de schrijfstijl. Het zijn lange zinnen met veel details en informatie. Je moet even in komen, maar als je eenmaal gewend bent, dan zie je de schoonheid van de schrijfstijl.

Je gaat met Herman Vuijsje mee op reis en beleeft de reis mee. Je ontmoet andere reizigers en je leest inspirerende verhalen van de andere wandelaars. Het verhaal zit vol met verhalen van reizigers en de overpeinzingen van Herman Vuijsje. Soms is het een tikkeltje langdradig. Je moet je hoofd bij het verhaal houden, want anders ben je de draad kwijt.

In Pelgrim zonder god ga je mee op een bijzondere reis met Herman Vuijsje.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge