Recensie: Polaroids & poederdozen – Susan Muskee

Polaroids en poederdozen

Van auteur Susan Muskee las ik al ‘Scones & Spotlights‘ van de Liefde, natuurlijk-serie. Vandaag heb ik de recensie van deel 2, Polaroids & poederdozen, voor je!

Het verhaal van Polaroids & poederdozen

Hier gaat ‘Polaroids & poederdozen’ over:

De tweeëntwintigjarige Kim is terug uit Italië, waar ze samen met haar “grote liefde’ Fabian een studio zou opzetten en aan haar afstudeerproject voor de opleiding fotografie zou werken. Maar alles liep anders: er was geen studio en Fabian had Kims geïnvesteerde geld in eigen zak gestoken. Tienduizend euro armer, nog altijd niet afgestudeerd en met haar hart aan diggelen keerde Kim terug naar Nederland. Inmiddels is ze drie maanden thuis, maar ze voelt zich nog altijd niet zichzelf. Ze heeft haar camera al tijden niet opgepakt. Gelukkig nodigt haar artistieke tante Pauline haar uit om een poosje in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt er een huis met drie andere kunstenaars, met wie Kim de bruisende stad en het Berlijnse nachtleven ontdekt. Langzaamaan lijkt ze haar draai weer te vinden, maar dan zet een verliefheid weer het een en ander op losse schroeven.

Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee.

Mijn mening

‘Scones & spotlights‘ vond ik al een heerlijke feelgood, maar ‘Polaroids & poederdozen’ vond ik nog veel leuker. Misschien is dit wel mijn favoriet uit de serie.

Je merkt aan alles dat de schrijfstijl van Susan Muskee is gegroeid. Het is verhaaltechnisch nog beter dan deel één, maar ook de stijl is verbeterd. Het loopt allemaal nog lekkerder. De stijl is heel eigen.

‘Polaroids & poederdozen’ is een heerlijk verhaal. Het is gewoon lekker meeslepend en soms lekker dramatisch. Ik houd ervan! Tegelijkertijd zit er iets vernieuwends in dit verhaal en is het gedurfd. Ik kan niet te veel verklappen, maar ik werd er enthousiast van.

De personages zijn, net als deel één, herkenbaar. Het zijn leuke, kleurrijke personages met leuke, mooie karakters. Misschien is het verhaal een tikkeltje voorspelbaar, maar dat stoorde mij absoluut niet.

Als je ‘Scones & spotlights’ hebt gelezen, dan herken je een aantal personages al. Je kunt dit nieuwe verhaal prima los lezen, maar je leest dan wel een aantal spoilers uit deel één. Maak het jezelf gemakkelijk en lees lekker deel één eerst.

Polaroids & poederdozen vind ik mogelijk nog leuker dan deel één van deze serie. Het is heerlijke feelgood met mooie personages.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Je kunt dit boek bestellen via de online boekhandel zoals Bol.com!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Polaroids & poederdozen

Auteur: Susan Muskee
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205487 
Prijs ebook: €4,99

One Reply to “Recensie: Polaroids & poederdozen – Susan Muskee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge