Recensie: Prooi – Dirk Debeys


Rijngoud‘ van Dirk Debeys vond ik een van de betere thrillers die ik dit jaar las, maar deel twee, Prooi, is mogelijk nog veel beter. Het zit zo ingenieus in elkaar. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Prooi

Een jachtvereniging slaat alarm wanneer enkele jagers brutaal worden aangevallen door een mysterieuze roofvogel. Niemand kan het beest thuisbrengen en het lijkt wel of de vogel doelgericht op hen afgestuurd werd. Is hier een moordenaar aan het werk?

Privédetective Jonas Keller en zijn kompaan Norbert worden gevraagd om deze zaak tot op het bot uit te zoeken. Maar net wanneer ze op het goede spoor lijken te zitten, wordt Jonas geconfronteerd met zijn verleden. Kan Jonas zijn ultieme aartsvijand een stap voorblijven en hem stoppen voordat hij zijn wraak voltrekt?

Mijn mening

Na ‘Rijngoud’ ben ik heel benieuwd naar het volgende boek van Dirk Debeys. ‘Prooi’ is het tweede deel in de serie over privédetective Jonas Keller en zijn collega Norbert. Na het eerste deel was ik heel nieuwsgierig. Beide verhalen hebben iets mysterieus en je blijft op het puntje van je stoel zitten.

Het verhaal begint met een vliegende start. Je denkt snel te weten hoe het zit en misschien heb je wel gelijk. Toch blijf je geboeid. Je bent nieuwsgierig naar de ontknoping.

Lees ‘Rijngoud’ en ‘Prooi’ achter elkaar! Je snapt zo de verhaallijnen en de personages beter. Bij mij zat er enige tijd tussen en daardoor moest ik even denken wie de personages waren en wat er gebeurd was. Jonas Keller is leuk en opvallend. Hij heeft iets eigenaardigs en toch sluit je hem vrij snel in je hart. Hij kan eigenlijk niks fout doen. Norbert is lastiger te peilen. Ik ben benieuwd naar meer van hem. Hij is een interessant personage.

‘Prooi’ leest als een goede actiefilm. Het zit vol actie en heeft een lekker tempo. Soms is het een beetje luguber, maar niet misselijkmakend. Het hele verhaal komt op een mooie manier bij elkaar in de laatste pagina’s. Het zit zo goed in elkaar! Na ‘Rijngoud’ lag de lat voor mij hoog, maar ik ben niet teleurgesteld. Misschien vond ik ‘Prooi’ zelfs nog beter… Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Dirk Debeys!

Prooi leest als een goede actiefilm! Het zit goed in elkaar!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Pelckmans Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Prooi

Auteur: Dirk Debeys
Uitgever: Pelckmans Uitgevers
ISBN e-book: 9789463378505 
ISBN paperback: 9789463376006 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge