Recensie: Pumps, pillen & Popcorn – Angela Stegeman

Pumps, pillen & pocorn

Van auteur Angela Stegeman en Uitgeverij Ellessy kreeg ik het boek Pumps, pillen & popcorn. Het is een echt feelgood boek! In mijn recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Pumps, pillen & popcorn

Dit staat op de achterkant van ‘Pumps, pillen & popcorn’:

Bijna dertiger Emma is over het algemeen best tevreden met haar leven. Ze heeft het naar haar zin op haar werk, heeft een knappe – tijdelijke – werkgever, leuke collega’s en is erg toegewijd aan haar patiënten. Aan het einde van een lange werkdag vindt ze het heerlijk om naar een goede feelgood-film te kijken, maar meestal pas nadat ze haar work-out heeft gedaan. Dat laatste doet ze samen met haar personal trainer Bart, die volgens haar tweelingzus Isabel een oogje op Emma heeft.
Ondanks de afspraak met zichzelf, dat ze voorlopig even genoeg heeft van mannen, kan ze er eentje niet uit haar hoofd zetten: Pim, de broer van haar nieuwe beste vriendin Nina. Probleem is alleen dat hij dus op mannen valt. Denkt Emma. Zijn ex heet namelijk Ryan. Dat is toch een mannennaam? Nina wil er weinig over kwijt en de temperatuur in de kamer daalt met veertig graden wanneer Emma zijn naam alleen maar laat vallen. Waarom heeft Nina haar niet verteld dat ze een broer heeft? Waarom wordt ze steeds kwaad als het over Pim gaat? En hoe zit dat met de ex-partner van Pim die Ryan heet? Allemaal vragen in het hoofd van Emma, maar Nina kan niets anders dan haar mond houden.
Veel tijd om er over na te denken heeft Emma echter niet, want ze is hard op weg om haar allergrootste droom waar te maken: professioneel zangeres worden. Ze heeft zich namelijk ingeschreven voor The Voice of Holland.

Mijn mening

De titel is heel goed gekozen en valt je direct op. Daarnaast vind ik de drie p-woorden heel goed verzonnen. Het past bij de sfeer en het verhaal. De cover is heel leuk. Het geeft je direct het feelgood gevoel. Heerlijk!

De tekst op de achterkant is een beetje te veel van het goede. Hierdoor wordt er al veel van het verhaal weggegeven.

In het begin moet ik even wennen. Nina en Emma zijn lastig te peilen. Emma ontwikkelt zich heel leuk als personage. Het is een herkenbaar personage voor de lezer. Angela Stegeman brengt uiteindelijk mooie lagen in Emma, als personage, aan.

De sfeer is luchtig, maar hier en daar zitten zwaardere stukken in het verhaal. De omschakeling tussen zwaar en luchtig doet Angela Stegeman heel goed. Het is knap om zo te kunnen schakelen.

Er gebeurt ontzettend veel in het verhaal. Aan gebeurtenissen geen gebrek. Soms gaat het een beetje te snel en voelt het onnatuurlijk.

Het commentaar van de personen op zichzelf en gedachtes die ze hebben, vond ik geniaal. Soms miste ik hierdoor de rode draad, maar het was ook humoristisch om dit soort commentaar te lezen. Het gaf me een vrolijk gevoel en het gaf me inzicht in de gedachten van de personages.

‘Pumps, pillen & popcorn’ is een heerlijk verhaal! Het laat je achter met een vrolijk, fijn gevoel.

Pumps, pillen & popcorn is een leuke feelgood! Aanrader!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ellessy voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Pumps, pillen & popcorn

Auteur: Angela Stegeman
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
ISBN paperback: 9789086604098 
Prijs paperback: €18,25

2 Replies to “Recensie: Pumps, pillen & Popcorn – Angela Stegeman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge