Recensie: RÄV – Tjeerd Langstraat

RÄVVan schrijver Tjeerd Langstraat kreeg ik zijn thriller RÄV. De cover trok direct mijn aandacht. Het is geen ’typische thrillercover.’ In deze recensie vertel ik je meer over deze spannende thriller. Lees je mee?

Het verhaal

‘RÄV’ gaat over verschillende gruwelijke korte filmpjes. Langzaam vinden de gruwelijke filmpjes hun weg naar een online publiek. In eerste instantie lijken de films niks met elkaar gemeen te hebben, totdat de moorden religieus geïnspireerd zijn en ze overeenkomsten vertonen. Een internationaal team van rechercheurs doet er alles aan om de initiator van de moorden te stoppen.

Mijn mening

Ik benoemde het al in de inleiding: de cover is apart en zeker een interessante keuze voor een thriller. Het trekt wel de aandacht, maar zou ik het oppakken in de boekenwinkel? Dat weet ik niet. Het ontwerp vind ik mooi en de verwijzing naar het verhaal en de titel vind ik goed gevonden.

De proloog is ontzettend spannend en zit goed in elkaar. Het is een goed begin. De details in het verhaal zijn soms luguber en soms had ik kippenvel.

De schrijfstijl van Tjeerd Langstraat is meeslepend en er zitten een aantal mooie metaforen in. Sommige zinnen lijken echter niet bij de schrijfstijl te passen en die zijn dan te grof.

In het begin lijken het allemaal losse verhalen en mis je de samenhang. Op het moment dat het verhaal zich gaat ontvouwen en de verhalen samen komen, val je van je stoel. Het zit goed in elkaar. Het einde komt heel onverwacht.

De titel is heel goed gevonden en past perfect bij het verhaal. Vanaf het begin vraag je je af: wat betekent de titel? Het is apart, maar goed gevonden.

RÄV is een spannende thriller. De schrijfstijl van Tjeerd Langstraat brengt deze thriller tot leven.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Tjeerd Langstraat voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: RÄV – Tjeerd Langstraat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge