Recensie: Rechercheur De Klerck en een fataal compromis – P. Dieudonné


Ik kijk uit om de recensie van Rechercheur De Klerck en een fataal compromis van P. Dieudonné met je te delen. Ik heb namelijk enorm genoten van dit achtste deel! Lees je mee?

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en een fataal compromis

Het lijk van weduwe Emma Stobbelaer-van Belzen wordt op een kletsnatte januariochtend op een volkstuincomplex gevonden. Zij kwam door een misdrijf om het leven. In de familiekring was het geen geheim dat zij een affaire had met een getrouwde vrouw. Moet de moordenaar in die richting worden gezocht? Of is het motief gerelateerd aan de ruzie over de erfenis van een onlangs overleden oom… een oom die graag roddelde over Emma en haar lesbische affaire? De Klerck maakt kennis met een familie die wordt geplaagd door hebzucht en onderling wantrouwen.

Mijn mening

‘Rechercheur De Klerck en een fataal compromis’ is het achtste deel in de serie over De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver. Het begin is heel interessant en prikkelend. Ik vind het leuk dat er ook een bepaalde humor in dit deel zit. Sommige stukken vond ik heel grappig.

Dit achtste deel is weer als vanouds en een echte De Klerck. In dit deel volgt P. Dieudonné nog meer een eigen geluid. De vergelijking met Baantjer is nog steeds te maken, maar het is meer en meer eigen. Ik vind dit een mooie ontwikkeling in de serie. Er is ruimte in de wereld voor meer detectives.

De vraagstukken in dit deel hebben te maken met de huidige tijd en dat vind ik leuk. Het maakt het wat moderner zonder dat typische gevoel kwijt te raken. Na het einde zit ik vol vragen en ik kijk uit naar deel 9! Het kan nu alle kanten opgaan.

Ik heb genoten van dit achtste deel en kijk enorm uit naar de volgende. Zoek je nog een leuke serie en ben je fan van Baantjer? Dan ga je dit fantastisch vinden. Je kunt de delen los lezen, maar het is leuker om ze op volgorde te lezen.

Rechercheur De Klerck en een fataal compromis is weer als vanouds. P. Dieudonné volgt steeds meer een eigen weg.

Benieuwd naar de boeken in dit artikel? Koop dan het boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

De juiste volgorde van de boeken over Rechercheur De Klerck:

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en een fataal compromis

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
ISBN paperback: 9789492715661

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge