Recensie: Rust Zacht – Wim Hendrikse


De thrillers van auteur Wim Hendrikse vind ik geweldig en ik keek enorm uit naar een nieuw deel in de serie over het detectivebureau Eyewitness. Rust Zacht is het nieuwste deel en wat is deze weer goed! In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Let op: Er kunnen spoilers uit eerdere delen in deze recensie staan. Wil je bij het begin beginnen? Lees dan ‘Familiegeheimen‘ (opent op Bol.com).

Het verhaal van Rust Zacht

Bij detectivebureau Eyewitness komt een anonieme, alarmerende e-mail binnen. De e-mail houdt verband met een onopgeloste verdwijningszaak; de laatste zaak waaraan Joop Hamelinks hoogbejaarde vader werkte. Na een complexe hartoperatie is Hamelink senior weggegleden in een diepe coma. Nu zijn vader is weggevallen roept Joop de hulp in van zijn vriendin Carina en Theo de Rooy uit Terneuzen, een oud-rechercheur van de afdeling Zedendelicten. In de Braakmanbossen, net buiten Philippine, doen ze een macabere, schokkende ontdekking. Er volgen meer verontrustende e-mails en er vallen meer slachtoffers. Wie probeert de speurders op het spoor van de moordenaar te zetten?

Mijn mening

‘Rust Zacht’ is het vijfde deel in serie over het detectivebureau Eyewitness. De cover is vrij eenvoudig, maar heeft een lugubere sfeer. De grafzerken met de zwarte vogels geven je een onheilspellend gevoel.

Na ‘Jeugdzonde‘ was ik benieuwd hoe de serie verder zou gaan. Vanaf de eerste pagina is het weer als vanouds. Het is bijna als thuiskomen. Om spoilers uit de eerdere delen te vermijden zou ik de hele serie achter elkaar lezen. Je krijgt dan een goed beeld van de relatie tussen Joop en zijn ouders (dat maakt dit verhaal o.a. uniek) en het verleden van Joop.

Het tempo ligt hoog en de spanning wordt goed opgebouwd. Joop wordt in dit deel verder uitgewerkt. Het is persoonlijker en emotioneler. Doordat zijn vader in coma ligt, leer je een gevoelige kant van Joop kennen. Een kant die je nog niet eerder hebt gezien. Het maakt hem menselijker. Carina is een mooie aanvulling. De relatie tussen Joop en Carina is complex. Theo is een goede tegenhanger van Joop en Carina. Ook hij krijgt een menselijkere kant.

Het is tof hoe alle lijnen samenkomen. Het plot is heel erg goed en ik ben benieuwd naar meer van deze serie!

Rust Zacht is een emotioneler, persoonlijker deel. Het is spannend met veel ruimte voor een rauw randje. Ik ben benieuwd naar meer!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer van deze serie?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Wim Hendrikse voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rust Zacht

Auteur: Wim Hendrikse
Uitgever: Uitgeverij Aspekt
ISBN paperback: 9789464629736

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge