Recensie: Schaap in wolfskleren – Merel Kuijpers

Schaap in wolfsklerenVan schrijfster Merel Kuijpers kreeg ik de vraag of ik haar debuut Schaap in wolfskleren wilde lezen. Normaal is het spreekwoord ‘wolf in schaapskleren.’ De wisseling van de woorden vond ik heel interessant en maakte me nieuwsgierig naar het verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal

“Schaap in wolfskleren” gaat over het meisje Mees. Ze is twaalf jaar en lijkt doodnormaal. In het boek krijg je een kijkje in haar leven. We beleven het laatste jaar op de basisschool en we gaan met haar mee naar huis. Thuis heeft Mees geen onbezorgd leventje. Mees is namelijk het slachtoffer van verschrikkelijke gebeurtenissen…

Mijn mening

Het verhaal gaat over kindermishandeling. Het is een heftig verhaal. Merel Kuijpers heeft een fijne schrijfstijl. Het is makkelijk te lezen en het kost je geen moeite. Geen moeilijke zinnen of lastige woorden.

Het verhaal van “Schaap in wolfskleren” is gebaseerd op waargebeurde situaties, die Merel Kuijpers zelf meemaakte. Dit gegeven maakt het verhaal indrukwekkend en enorm heftig. Het is een heel eerlijk verhaal waarin Merel zich kwetsbaar opstelt.

Soms vroeg ik me af: ” Waar gaat het verhaal naar toe? Wat is het uiteindelijke doel van het verhaal?”

In het boek zitten ook verschillende gedichten verwerkt. Sommige gedichten raakte me. Ze lieten me nadenken en sommige gedichten kwamen binnen, zoals het gedicht over de oma van Mees.

De titel van “Schaap in wolfskleren” vind ik goed gevonden en past goed bij het verhaal. Het verdraaien van het spreekwoord vind ik een leuke toevoeging.

Schaap in wolfskleren is een heftig verhaal en komt binnen. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen en dat raakte me.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Merel voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge