Recensie: Schimmenvlucht – Lynn Robin

SchimmenvluchtIk las al “Schimmenlied” en “Schimmendans”. Van schrijfster Lynn Robin kreeg ik ook het boek Schimmenvlucht. Dit is het derde deel in “De Schimmenwereld serie”. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal

“Schimmenvlucht” gaat over Dinah. Dinah is nu zes jaar een Waker en het is een gevecht om het Schimmenmeer te bewaken. Ze moet voorkomen dat ze in de Kerkers belandt. Dit is namelijk de grootste nachtmerrie van een Waker. Het noodlot heeft andere plannen met haar. De gesluierde vrouw, een gezicht uit haar verleden, duikt op. Dinah moet doen wat zij zegt, anders zal haar zus sterven. Dinah wordt gedwongen om samen te werken met haar vijanden, beloftes worden verbroken en leugens komen aan het licht.

Mijn mening

Dit is het derde deel van de serie, maar het is goed los te lezen. Er wordt wel verwezen naar eerdere personen uit eerdere delen. Zonder de informatie uit de eerdere delen is het verhaal toch goed te volgen.

De beschrijvingen in “Schimmenvlucht” zijn minder huiveringwekkend of angstaanjagend. De beschrijvingen zitten nog steeds vol details en je kunt je een goed beeld vormen van een personage.

Van alle drie de boeken vind ik “Schimmenvlucht” het spannendste. Dit komt door het spannende verhaal met een heel goed plot. Het is interessant en er zitten een aantal goede wendingen in.

De fantasie van Lynn Robin is enorm. Ze creëert een wereld waarin alles mogelijk is. En het is nog geloofwaardig ook. Heel knap.

Het einde maakt je nieuwsgierig naar het vervolg. (Meer ga ik niet vertellen…)

Schimmenvlucht is het spannendste deel van de serie. Er wordt een wereld vol details gecreëerd.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Lynn Robin voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge