Recensie: Schuld & Vlinders – Simone van der Vlugt

Toen ik Schuld & Vlinders van Simone van der Vlugt zag, was ik direct nieuwsgierig. Het is trouwens niet één verhaal, maar het zijn er twee! Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Schuld & Vlinders

Een heerlijke omnibus voor de donkere dagen.

Schuld: De eerste dag van het nieuwe schooljaar. De dertienjarige Zoë is in de vakantie verhuisd en komt in een nieuwe klas op een nieuwe school. Haar klasgenoten weten nog niets van Zoë en van haar paranormale gave. Zoë ziet mensen die zijn overleden en krijgt beelden van de toekomst. Zoë heeft ze ook voorvoeld dat haar hartsvriendin Evi iets zou overkomen. Vanaf het moment dat Evi daadwerkelijk verongelukte, draagt Zoë een loodzwaar schuldgevoel met zich mee. Had ze het kunnen voorkomen?

Vlinders: Zoë heeft haar draai gevonden op haar nieuwe school en vrienden gemaakt. Over haar paranormale gave heeft ze nog niemand iets verteld. Op een dag wordt haar aandacht getrokken door een jongen. Hij is blond, groot en cool gekleed. Al snel blijkt echter dat niemand anders hem kan zien: hij is door een stel jongens op het schoolplein doodgetrapt. De daders zijn nooit gepakt. Nu zoekt hij contact met Zoë. Zij kan hem helpen de daders achter de tralies te krijgen.

Mijn mening over Schuld

Het eerste deel van deze omnibus is ‘Schuld’ en hier maak je gelijk kennis met Zoë en haar paranormale gave. Het is een heel mooi verhaal met veel warmte. Dit deel en ook het volgende deel brachten me terug naar de jeugdboeken van Simone van der Vlugt.

Er zitten een aantal paranormale elementen in en daar moet je wel voor openstaan. Anders kun je deze omnibus ongeloofwaardig vinden. Deze elementen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van het verhaal.

De voorkant van de omnibus is heel mooi. Het is een beetje spiritueel en een tikkeltje dromerig.

Mijn mening over Vlinders

In ‘Schuld’ leer je Zoë kennen en je kent de achterliggende geschiedenis. Je hoeft Zoë niet meer te leren kennen. Hierdoor kan Simone van der Vlugt direct de diepte in met haar personage.

Waar deel één stopt, gaat dit deel verder. Dat is goed, want deel één had een abrupt einde. Je bent blij dat je verder kunt lezen. De vragen die je hebt, worden beantwoord in dit deel.

Het verhaal is spannender dan het eerste deel. De personages worden nog verder uitgewerkt en het paranormale aspect is ook aanwezig. Misschien nog wel meer dan in deel één. Ik vond dat een mooie toevoeging.

Je voelt het verdriet van de personages. Soms voelen de emoties levensecht. Ze zijn heel herkenbaar. Dit maakt het verhaal menselijker.

In ‘Vlinders’ komt alles op een mooie manier bij elkaar. De cirkel is rond.

Schuld & Vlinders is een mooie omnibus. Het is genieten!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lemniscaat voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Schuld & Vlinders

Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat
ISBN hardcover:  9789047713876 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge