Recensie: Simpele leugens – David Baldacci


Het is tijd voor de recensie van de nieuwste David Baldacci! Simpele leugens is het eerste deel in een nieuwe serie van deze thrillerauteur. Kon dit nieuwe boek mijn verwachtingen waarmaken? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Simpele leugens

Voormalig politieagente Mickey Gibson doet onderzoek naar een wapenhandelaar. Maar haar opdrachtgeefster vertelt niet de hele waarheid.

Ex-politieagent Mickey Gibson is pas sinds kort aan de slag bij ProEye. Haar werk bestaat uit het online traceren van de bezittingen van schatrijke oplichters die hun schuldeisers in de kou laten staan. Op een dag wordt ze gebeld door een zekere Arlene Robinson die zegt ook voor ProEye te werken. Ze krijgt opdracht naar de woning van de beruchte en gevluchte wapenhandelaar Rutger Novak te gaan om de inboedel te inventariseren.

Maar in plaats van pracht en praal vindt Mickey in een geheime kamer het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam van een man. Het slachtoffer is niet Rutger Novak, wiens huis het ook helemaal niet blijkt te zijn, maar een zeer op zijn privacy gestelde miljonair. En wat nog veel verontrustender is: niemand bij ProEye heeft ooit van Mickeys opdrachtgever Arlene Robinson gehoord.

Mijn mening

‘Simpele leugens’ heeft een interessante cover. Hij is een beetje onheilspellend. De ondertitel is heel goed gevonden en prikkelt je om het boek te lezen.

Mickey Gibson is het nieuwe personage in de serie. Ze is heel menselijk en herkenbaar neergezet. Veel lezers zullen zich misschien in haar herkennen. Er wordt in het verhaal geswitcht tussen verschillende personages en aan dat tweede personage moest ik heel erg wennen. Ik kreeg geen hoogte. Na het lezen snap ik de keuze voor dit personage en denk ik dat er veel meer in dit personage zit.

In dit verhaal zit een bepaalde afstand. Het lijkt alsof de emoties me minder raken. Het is voor mij niet de beste Baldacci. Er iets dat me tegenhoudt. Misschien is het de situatie, zijn het de personages of is het lagere tempo niet aan mij besteed. Tegen het einde wordt het verhaal heel spannend en volgen de acties elkaar razendsnel op. Maar de actie mis ik vooral in het begin. Het einde vond ik heel goed en het plot zit wel goed in elkaar.

Misschien ben ik wel benieuwd naar een volgend deel met Mickey Gibson. Je bent toch nieuwsgierig naar de ontwikkeling die ze doormaakt of de nieuwe avonturen die ze gaat beleven.

Simpele leugens heeft een goed plot.

Meer van David Baldacci?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Simpele leugens

Auteur: David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN Paperback: 9789400515819 
ISBN e-book: 9789044934656

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge