Recensie: Slaap maar zacht- Linda Jansma

Vandaag heb ik de recensie van een ziek goede thriller! Ik las Slaap maar zacht van Linda Jansma. Wat een ontzettend goed boek. Ik sta te popelen om mijn recensie met je te delen. Lees je mee?

Het verhaal van Slaap maar zacht

Hier gaat ‘Slaap maar zacht’ over:

Als je wakker wordt, begint je nachtmerrie Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?

Mijn mening

Mijn enthousiasme begint al bij de flaptekst en de cover. Het is een beetje luguber en de titel klinkt in mijn hoofd niet zo vriendelijk. De flaptekst is kort, maar prikkelend. Het geeft genoeg weg om je nieuwsgierig te maken. Soms zijn flapteksten halve boekwerken en geven ze veel van het verhaal weg. Altijd jammer.

‘Slaap maar zacht’ is een thriller vol vaart. Je stapt in een sneltrein en de trein stopt pas als het verhaal eindigt. De korte hoofdstukken en de ijzersterke dialogen geven het tempo aan. Het is een hele strakke thriller zonder poespas.

De personages zijn menselijk. Ik denk dat dit ook de kracht van deze thriller is. Je kunt heel makkelijk herkennen in de personages.

In het begin leek het verhaal voorspelbaar. En misschien is dat het voor een gedeelte wel, maar je zult alsnog verrast worden. Het zit psychologisch heel goed in elkaar.

Het verhaal bevat verschillende verhaallijnen en die komen op zo’n meesterlijke wijze bij elkaar. Mijn eerste reactie toen ik het boek dichtsloeg: ‘Dit was ziek goed!’ Ik heb enorm genoten van deze goede thriller. Zoek je nog een spannend verhaal, lees dan ‘Slaap maar zacht’.

Slaap maar zacht is ziek goed!

Liefs,

Veronique

*Bedankt De Crime Compagnie voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Slaap maar zacht

Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN paperback: 9789461095299 
ISBN e-book: 9789461094995 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge