Recensie: Sleutel 17 – Marc Raabe

De cover van Sleutel 17 van Marc Raabe viel me direct op. Er staat een hele grote veer op en laat dat nou net mijn bijnaam zijn. Buiten de cover werd ik ook nieuwsgierig door de flaptekst. Het klonk zo gruwelijk spannend. In mijn recensie ga ik je vertellen of het verhaal echt zo spannend was. Lees je mee?

Het verhaal van Sleutel 17

In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.
Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel.
Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in.
Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

Mijn mening

De cover benoemde ik al in de inleiding van de recensie. Het is er eentje die opvalt, maar het is ook een herkenbare voorkant. Dit is deel één in de serie over Tom Babylon en ik hoop dat deel twee lijkt op deze toffe cover. Ik houd ervan als een serie een geheel vormt. De titel is intrigerend.

Het begin van deze thriller is prikkelend. Het nodigt je uit om door te lezen. Het zit goed in elkaar.

Tom Babylon (toffe naam trouwens) is een ‘typische’ rechercheur in een thriller. Hij is nors, groot en heeft iets ongenaakbaars over zich heen. Hij is als personage goed opgebouwd, maar ik hoop dat we hem in deel 2 beter leren kennen.

De stijl van Marc Raabe is fijn, vlot en snel. Het pakt je vast en je komt eigenlijk niet meer los. Soms is het wel een tikkeltje grof.

De hoofdstukken zijn kort. Dit geeft het verhaal veel vaart. Enne… je leest snel ‘nog even een hoofdstuk’. Meestal werden dat er meer trouwens.

Het verhaal is opgebouwd uit verschillende perspectieven. In het begin is het nog allemaal een beetje vaag en hierdoor kan het soms traag aanvoelen. Toch is er een bepaalde zinderende spanning op de achtergrond. Sommige dingen zitten zo goed in elkaar. Als de puzzelstukken in elkaar vallen is het een buitengewoon goede thriller.

Ik heb genoten van mijn kennismaking met de stijl van Marc Raabe. Ben je fan van de boeken van M.J. Arlidge, dan ga je deze thriller ook goed vinden.

Sleutel 17 is een buitengewoon goede thriller!

Liefs,

Veronique

*Bedankt A.w. Bruna Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Sleutel 17

Auteurs: Marc Raabe
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN paperback:  9789400514010
ISBN e-book: 9789044933062

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge