Recensie: Spijt? – Luc Vos

Cover van Uitgeverij LetterRijn

Tijd voor een thriller! Ik las Spijt? van Luc Vos. Je kunt hem kennen van de steengoede thriller ‘Zeven‘. Ik vertel je graag of ik dit nieuwe verhaal ook zo goed vond. Lees je mee?

Het verhaal Spijt?

‘Heeft u spijt?’ Een schijnbaar eenvoudige vraag voor een meervoudige moordenaar aan de vooravond van zijn executie. Een jonge psychologe herhaalt deze meermaals in een poging inzicht te krijgen in het waarom van zijn daden. Antwoorden komen, maar ze zijn divers, verrassend, muzikaal en … niet wat zij had verwacht.

Mijn mening

Met zijn thriller ‘Zeven’ heeft Luc Vos de lat hoog gelegd. Dit was zo’n goede thriller en elk verhaal van Luc Vos dat erna komt, zul je ermee gaan vergelijken. ‘Spijt?’ vond ik persoonlijk wat minder. Er zorgde ‘iets’ in het verhaal voor irritatie bij mij. Misschien komt het door de bevragingen van de psychologe die het tempo uit het verhaal haalden. Hierdoor raakte ik uit mijn leesflow.

Het verhaal speelt zich af in de verhoorkamer en dat vond ik een originele setting. Je zit met de moordenaar in één ruimte en dat zorgt ervoor dat je heel snel een intiem gevoel hebt. Het is direct persoonlijk.

De personages zijn interessant, maar blijven koel. De antwoorden van de moordenaar bieden een kijkje in het ‘waarom’ van zijn daden, maar het komt niet binnen. Het voelt voor mij te afstandelijk. Het einde vond ik heel goed.

Spijt? is origineel!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Spijt?

Auteur: Luc Vos
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN e-book: 9789493192676
ISBN paperback: 9789493193307

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge