Recensie: Sprong in het diepe – Tamara Haagmans

Sprong in het diepeVan Uitgeverij Ellessy kreeg ik het boek Sprong in het diepe van Tamara Haagmans. Ik was heel benieuwd naar de schrijfstijl van deze schrijfster. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal

‘Sprong in het diepe’ gaat over Tessa. Ze verliest haar baan en haar vriend op hetzelfde moment. Kortom ze heeft geen leuk jaar achter de rug. Haar moeder geeft haar een vakantie, omdat ze zelf niet kan gaan. Na enig twijfelen neemt Tessa het aan. Ze zit in een golfresort in november… Alles is gesloten en er is helemaal niemand, behalve de Nederlandse Badmeester Thomas. Er gebeuren telkens vreemde dingen wanneer ze in zijn buurt is. Na haar vakantie haalt Thomas haar over om er een paar dagen aan vast te plakken. Hij moet wel werken, maar er is genoeg tijd over voor leuke dingen. Tessa zegt ja en ondanks alle vreemde gebeurtenissen groeien ze naar elkaar toe. Dan verdwijnt Thomas van de aardbodem en komt hij op een heel onverwacht moment weer terug met een schokkende onthulling.

Mijn mening

Tamara Haagmans heeft een hele fijne schrijfstijl en het leest heel gemakkelijk. Er zit enorm veel humor in het verhaal. ‘Sprong in het diepe’ liet me vaak hardop lachen. Het gaf me een heel goed gevoel. Soms is het echter een tikkeltje ongeloofwaardig.

De personages beginnen heel oppervlakkig en je kunt ze niet goed duiden. Naarmate het verhaal vordert, komt er meer diepgang in de personages en worden ze beter uitgewerkt. Thomas heeft iets mysterieus en al zijn handelingen versterken dit idee. Het is heel subtiel gedaan.

Het plot zit heel goed in elkaar en ik was sprakeloos. Je voelt de hele tijd dat er iets staat te gebeuren, maar je hebt geen idee welke richting je op moet denken. Het plot is heel goed bedacht door Tamara Haagmans.

Sprong in het diepe liet me vaak hardop lachen en bezorgde me een feelgood gevoel. Het plot zit enorm goed in elkaar!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ellessy en Tamara Haagmans voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Sprong in het diepe – Tamara Haagmans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge