Recensie: Stille wateren – Eva Nagelkerke

Stille wateren

Toen ik het persbericht over de thriller Stille wateren van Eva Nagelkerke las, wist ik direct dat ik dit boek wilde lezen! Dit verhaal is zo geraffineerd. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Stille wateren

Dit staat op de achterkant van ‘Stille wateren’:

Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft. Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden?
De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar…

Mijn mening

‘Stille wateren’ doet het genre psychologische thriller eer aan. Het is zo geraffineerd en zit zo geniepig in elkaar. Er wordt een spelletje met de lezer gespeeld.

Een gevoel van betutteling kwam over me heen tijdens het lezen. Dit vond ik heel irritant. Het is onderdeel van het verhaal en het hoort erbij, maar ik vond het niet fijn.

Het verhaal is enorm spannend en de hele tijd suddert er iets op de achtergrond. Je hebt geen idee hoe of wat er gebeurd is. Langzaam ontrafel je de gebeurtenis en kom je achter het geheim van Sophie.

Sommige personages snap ik niet. Sophie is een heel sterk personage. Ze is goed uitgewerkt. Als lezer kun je haar emoties goed voelen.

Het einde is zinderend. De dubbele plottwist was echt een trap na. Ik heb het laatste hoofdstuk drie keer gelezen. Het had me en ik stond paf. Het was zo goed!

Stille wateren is geraffineerd, geniepig en zinderend spannend!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Stille wateren – Eva Nagelkerke”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge