Recensie: Strandjuweel – Irene Hannon


Strandjuweel is het achtste verhaal in de ‘Hope Harbor’-serie van Irene Hannon. Wat is dit een mooi verhaal! Ik vertel je er graag meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Strandjuweel

De achtste Hope Harborroman: een vertrouwde omgeving, een verfrissend verhaal

In ‘Strandjuweel’ van Irene Hannon is Christi Reece wanhopig. Lang liep haar leven op rolletjes, maar nu zit ze diep in de problemen. Daarom gaat ze naar het kustplaatsje Hope Harbor en vraagt een oude bekende om hulp: Jack.

Maar Jack wil niets te maken hebben met de vrouw die hem in het verleden heeft bedrogen. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd aan de kust van Oregon en daarin is geen plaats voor Christi, ook niet als ze vlakbij een mysterieus strandhuisje betrekt. Maar hij moet zijn mening bijstellen, zeker als blijkt dat hij háár hulp ook nodig heeft…

Mijn mening

‘Strandjuweel’ heeft een hele mooie cover en hij past bij de rest van de serie. De titel vind ik ook erg mooi gevonden. Hij straalt zoveel warmte uit.

Dit is het achtste deel in de serie en ik was heel benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Sommige personages komen terug en je herkent ze. Soms weet je ook het verhaal achter deze personages, maar je krijgt bijna geen spoilers over eventueel eerdere verhalen. Een voordeel als je nog niet eerdere verhalen gelezen hebt!

Irene Hannon heeft een kenmerkende stijl. Het is warm, vlot en perfect in balans. Het leest heerlijk. Ze geeft het geloof een mooie rol in haar verhalen en dat is in ‘Strandjuweel’ niet anders. Het is subtiel.

Het is een heel mooi verhaal en ik heb genoten van de personages. Ze zijn alledaags en hebben veel met je gemeen. Ze zouden je buren kunnen zijn. Irene Hannon brengt op een mooie manier diepgang in haar personages. Het is goed opgebouwd.

Het verhaal is aangrijpend, maar de emoties worden op een subtiele wijze gebracht. Het is goed in balans. Het einde vond ik minder. Het ging opeens heel snel en opeens was het verhaal uit. Het voelde heel onnatuurlijk. Jammer, want anders had dit verhaal een nieuwe favoriet kunnen worden.

Ik heb genoten van ‘Strandjuweel’. Het is een heerlijke feelgood met mooie personages!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer lezen van Irene Hannon?

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Strandjuweel

Auteur: Irene Hannon
Vertaling: Carianne Bolier-van Holst
ISBN e-book: 9789029733465 
ISBN paperback: 9789029733458 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge