Recensie: Strijder – Bernard Minier


Van Xander Uitgevers mocht ik de thriller Strijder van Bernard Minier lezen. Ik vertel je in mijn recensie meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Strijder

In ‘Strijder’, het eerste deel in de Lucia Guerrero-serie van de Franse bestsellerauteur Bernard Minier, doet een groep criminologiestudenten aan de universiteit van Salamanca een gruwelijke ontdekking: er is een seriemoordenaar actief die al jaren onder de radar heeft weten te blijven en zich bij zijn vreselijke moorden laat inspireren door mythische schilderijen uit de renaissance. Hoofdinspecteur Lucia Guerrero wordt opgeroepen om met de studenten de wrede waarheid te achterhalen.

Zelfs de onverschrokken Lucia wordt door deze zaak geconfronteerd met haar grootste angsten. De waarheid blijkt schokkender dan welke mythe of legende dan ook. Wanneer Lucia haar eigen partner dood en gekruisigd aantreft, wordt de zoektocht ineens heel persoonlijk…

Mijn mening

‘Strijder’ van Bernard Minier is een spannende thriller met een goede opbouw. Je hebt wel een sterke maag nodig, want soms schuwt deze auteur de gruwelijke details niet.

Bernard Minier heeft een fijne stijl. Het leest heel lekker. Het plot zit goed in elkaar en ik was verrast.

Vanaf de eerste pagina zit er een goede vaart in het verhaal. De spanning wordt goed opgebouwd en blijft de hele tijd subtiel aanwezig. De personages worden op een goede manier geïntroduceerd. Lucia Guerrero is een mooi personage. Ze is een beetje verknipt en heel complex. Er is nog veel meer te ontdekken bij haar.

Dit verhaal is het eerste deel in de serie rondom Lucia. Ik ben benieuwd hoe het verdergaat. Wie weet wat Lucia nog meer gaat beleven.

Strijder is een lekker spannend verhaal met een goed plot!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Strijder

Auteur: Bernard Minier
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN e-book: 9789401619257 
ISBN paperback: 9789401619240 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge