Recensie: Succesvol solliciteren – Marco Mostert

Succesvol solliciteren

Van Uitgeverij Elmar kreeg ik het boek Succesvol solliciteren van Marco Mostert opgestuurd. Ik loop stage bij een uitzendbureau en zie dus beide kanten (zowel sollicitant als uitzendorganisatie) van het sollicitatieproces. In deze recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van Succesvol Solliciteren

Dit staat op de achterkant van ‘Succesvol solliciteren’:

Effectief solliciteren is meer dan alleen maar een baan vinden, ook in tijden dat het werk voor het oprapen ligt. Immers, werken is een substantieel deel van je leven of het nu een voltijdbaan betreft of werken in deeltijd. Het gaat niet alleen om een kwalitatieve match. Een baan moet, behalve bij je ambities ook aansluiten bij je leefstijl en je sociale leven. Met dit boek leer je de ins en outs van het moderne solliciteren, welke basistools handig zijn en hoe je ze efficiënt kunt inzetten om je doel te bereiken.

Mijn mening

Marco Mostert heeft een zakelijke schrijfstijl. Het is heel praktisch geschreven. Sommige zaken, zoals het schrijven van een goede sollicitatiebrief of het bijhouden van je sollicitaties worden heel duidelijk beschreven.

De lezer wordt vanaf de eerste stappen meegenomen in het sollicitatieproces. Naast de voor de hand liggende zaken, zoals het maken van je CV, beschrijft Marco Mostert ook de andere ‘onduidelijkere’ zaken, zoals het UWV. Soms wordt het onderwerp hierdoor wel heel breed en omvat het meer dan solliciteren. Hierdoor wordt de tekst een tikkeltje droog. Je merkt dat Marco Mostert verstand van zaken heeft. Wanneer je alles wilt weten over solliciteren, dan is dit het juiste boek.

De vormgeving spreekt me minder aan. Dit kan komen vanwege de zwart-witte vormgeving. Het geeft het boek wel een zakelijkere uitstraling. Dit past dan wel weer bij het onderwerp.

Het sollicitatieproces van Marco Mostert wordt ook besproken. Dit maakt het verhaal persoonlijker. Dit zwakt het zakelijke karakter een beetje af.

Succesvol solliciteren is praktisch en bevat meer dan het schrijven van een sollicitatiebrief! Alles weten over solliciteren? Dan is dit boek een aanrader!

Binnenkort komt er ook een interview met Marco Mostert online!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

* Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge