Recensie: Tranen in bed om Oekraïne – Rox van der Helm

Cover van Davey Jones Publishing

Auteur Rox van der Helm vroeg mij of ik haar nieuwste boek Tranen in bed om Oekraïne wilde lezen. Dit boek beschrijft hoe Rox van der Helm de eerste vijftig dagen van de oorlog in Oekraïne beleefde. Ik vertel je graag meer over dit boek. Lees je mee?

In deze recensie ga ik het alleen hebben over het boek. Over de politieke situatie e.d. doe ik geen uitspraken.

Het verhaal van Tranen in bed om Oekraïne

Rox van der Helm hield in de eerste fase van de oorlog in Oekraïne een dagboek bij. Over een oorlog die voor veel mensen ver weg lijkt. Op heldere wijze brengt zij de angst en verschrikkingen in beeld. Menselijk en inzichtelijk. Van der Helm sprak Oekraïense vluchtelingen en belicht diverse kanten, terwijl ze zelf worstelt met de impact van de oorlog. Hoe is het om te leven in een oorlog? En hoe werkt propaganda? Van der Helm sprak Oekraïense vluchtelingen en een Russische vrouw en belicht beide kanten van het verhaal, terwijl ze zelf worstelt met de impact van de oorlog. Hoe is het om te leven in een oorlog? Uiteindelijk werkt ze naar de vraag toe wanneer er sprake is van propaganda. ‘Tranen in bed om Oekraïne’ biedt een chronologisch overzicht van de recente gebeurtenissen in Oekraïne en houdt de lezer een spiegel voor. 

 Haar verdiensten aan het boek, e-boek en luisterboek zijn bestemd voor één van de vluchtelingen uit het boek.

Mijn mening

‘Tranen in bed om Oekraïne’ beschrijft de eerste 50 dagen van de oorlog door de ogen van Rox van der Helm. Ze heeft een speciale band met het land. In dit dagboek is ze heel openhartig, eerlijk en rauw. Ze durft haar mening te geven.

Rox van der Helm heeft een fijne stijl. Het nodige gevloek komt soms voorbij. Het helpt om de gevoelens te uiteten. Het past bij de situatie. Daarnaast krijg je een kijkje in het hoofd van de auteur. Het is mooi dat Rox van der Helm beide kanten belicht. Ze spreekt met Oekraïense vluchtelingen en een Russische dame. Haar persoonlijke band met het land maakt het emotioneler. Doordat ze mensen in Oekraïne kent, wordt het verhaal nog indringender. Het is veel meer dan een opsomming van gebeurtenissen.

We kennen allemaal de gebeurtenissen. Dit boek gaat nog een stapje verder. Rox van der Helm worstelt ook met haar eigen gevoel en dat is, denk ik, voor veel mensen herkenbaar.

‘Tranen in bed om Oekraïne’ is veel meer dan een opsomming van gebeurtenissen. Het is een indringend en persoonlijk verhaal!

Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Rox van der Helm en Davey Jones Publishing voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Tranen in bed om Oekraïne

Auteur: Rox van der Helm
ISBN e-book: 9789464493870
ISBN paperback: 9789464493863

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

One Reply to “Recensie: Tranen in bed om Oekraïne – Rox van der Helm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge