Recensie: Tussen de sterren 1 – Verliefd – Anna Todd

Verliefd

Ik kende schrijfster Anna Todd van de boekenserie ‘After’, maar ik heb zelf nog niks van haar gelezen. Wel zag ik de film ‘After’ op Netflix. Het persbericht over Verliefd sprak me direct aan. Het is het eerste deel van ‘Tussen de sterren’, de nieuwe serie van Anna Todd. In deze recensie vertel ik je meer over dit eerste deel. Lees je mee?

Het verhaal van Verliefd

Hier gaat ‘Verliefd’ over:

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Mijn mening

De cover en de titel spraken me direct aan. Het is een cover die opvalt en het geeft je het juiste gevoel. Ik moest wel even uitzoeken wat precies de titel was. Ik dacht eerst dat de titel ‘Verliefd tussen de sterren’ was, maar de titel is ‘Verliefd’. ‘Tussen de sterren’ is trouwens de titel van de serie.

‘Verliefd’ is een heerlijk verhaal. Anna Todd heeft een fijne stijl. Het leest gewoon lekker. De hoofdstukken zijn kort en daardoor zit er veel vaart in het verhaal.

Karina is een interessant personage. Ze heeft veel meegemaakt en daardoor is ze beschadigd. Je leert haar beetje bij beetje kennen, maar toch blijft en voelt ze oppervlakkig. Ik ben wel benieuwd of je haar in een vervolgdeel beter leert kennen. Kael (leuke naam trouwens) maakte me nieuwsgierig. Hij maakt een mooie ontwikkeling door.

De intrigerende liefde tussen Kael en Karina is de basis van dit verhaal. De relatie tussen de twee staat centraal. Toch zijn er een aantal heftige gebeurtenissen. Ze zetten je als lezer op scherp. Ik miste in het verhaal wel wat puntjes en het bleef soms een beetje vlak.

De plottwist is heel goed gedaan en had ik niet zien aan komen. Het einde werpt een mooi balletje op voor een vervolgdeel. Ik ben benieuwd hoe ‘Verliefd’ verder gaat.

Verliefd is een mooi verhaal over een intrigerende liefde. Het is een heerlijk verhaal!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Boekerij voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verliefd

Auteur: Anna Todd
Uitgever: Boekerij
ISBN ebook: 9789402314380 
Prijs ebook: €10,99
ISBN paperback: 9789022587676 
Prijs paperback: €16,99

One Reply to “Recensie: Tussen de sterren 1 – Verliefd – Anna Todd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge