Recensie: Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

De cover is van Luitingh-Sijthoff

Door de grote drukte bij PostNL was mijn pakket verlaat. Als compensatie kreeg ik een code voor Bookchoice. Dit is een e-boekenabonnementendienst. Elke maand zijn er een aantal boeken die je kunt lezen en/of luisteren. Ik gebruikte de code voor de maand December. Deze maand zit o.a. het boek Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss in het pakket. Dit is een feelgood waar ik naar uitkeek. In mijn recensie vertel ik je meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Twaalf dagen voor kerst

Hier gaat ‘Twaalf dagen voor kerst’ over:

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Mijn mening

Het verhaal van ‘Twaalf dagen voor kerst’ sprak direct me aan en ik was benieuwd naar de uitwerking van de dates. De grafische cover vind ik origineel voor een feelgood, maar paste niet helemaal bij de sfeer in het verhaal.

De stijl van Jenny Bayliss is leuk. Het is een vlot geschreven feelgood. Jenny heeft een bepaald gevoel voor humor. Hier moet je van houden.

De verschillende dates, waar het verhaal omdraait, zijn leuk gedaan. Hoe bedenk je twaalf dates? Elke keer dacht ik: ‘het kan niet erger worden…’ Geloof me, het kan! Het verhaal is misschien een beetje voorspelbaar, maar ik vond dat niet erg.

Ik kreeg wel zin in de feestdagen. Het is gewoon eens wat anders dan het typische kerstverhaal. Het is gewoon een leuke feelgood!

Twaalf dagen voor kerst is een leuke feelgood voor de feestdagen!

Liefs,

Veronique

*De code van Bookchoice heb ik gekregen!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Twaalf dagen voor kerst

Auteur: Jenny Bayliss
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN ebook: 9789024587131 
Prijs ebook: €5,99
ISBN paperback: 9789024587124 
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge