Recensie: Uitgebroed – Pat Craenbroek

UitgebroedVan schrijfster Pat Craenbroek kreeg ik haar boek Uitgebroed opgestuurd. De cover ziet er heel mysterieus uit en past goed bij het verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal

“Uitgebroed” gaat over de zelfmoord van Lilith van Winckel. Ze is verteerd door pijn en verdriet en besluit om zichzelf voor een trein te gooien. Er wordt getreurd, maar niemand is verbaasd. Het leven van familie en vrienden gaat al gauw verder, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Lilith heeft, voor haar dood, een plan met verstrekkende gevolgen bedacht…

Mijn mening

De cover is origineel en mysterieus. De kindertekening past heel mooi in het verhaal. De synopsis van het verhaal klinkt interessant en het maakt je nieuwsgierig.

De schrijfstijl van Pat Craenbroek is heel beschrijvend en bevat lange zinnen. Sommige beschrijvingen zijn heel mooi en geraffineerd.

Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen en lagen. In het begin lijken het allemaal losse stukken, maar deze verhaallijnen komen op een hele mooie manier bij elkaar. Pat Craenbroek heeft hier heel goed over nagedacht. De vele personages zijn verwarrend en soms is het niet duidelijk hoe de verhoudingen onderling zijn. Daar kreeg ik ook geen vat op. Sommige gebeurtenissen zijn schokkend en passen perfect bij het verhaal.

Tijdens het lezen is er iets dat me trekt. Het plot is origineel en verrassend.

Uitgebroed is een origineel en verrassend verhaal. De verschillende verhaallijnen komen op unieke wijze bij elkaar.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Pat Craenbroek voor het boek!

*Pat Craenbroek is een Vlaamse en dat merkte ik tijdens het lezen van het boek. Sommige woorden en zinsopbouwen leken voor mij heel vreemd. Dit heb ik niet meegenomen in mijn recensie.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge